Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Γιορτάσαμε τα 20 χρόνια «ΒΕΝΙΑΜΙΝ

 Την  Τετάρτη 8 Ιουλίου, λίγες μόλις μέρες αφότου ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» έκλεισε τα 21 χρόνια έργου, έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο  του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης η
επετειακή εκδήλωση –γιορτή, υπό την αιγίδα του Ο.Π.Π.Α.Π του Δήμου Κατερίνης, για τα 20 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου στο παιδί σε ανάγκη ή σε κίνδυνο.


Ήταν μια ονειρεμένη βραδιά, σε εντελώς αντίθετο κλίμα από αυτό που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην πατρίδα μας. Μια βραδιά αγάπης, χαράς, συγκίνησης, ελπίδας για το αύριο, για το μέλλον των παιδιών που μας έχουν ανάγκη. Ο κόσμος ήταν εκεί, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αγάπης που κάναμε κάποιες μέρες πιο πριν σε όλη την πόλη, και γέμισε το αμφιθέατρο, στηρίζοντας έμπρακτα από το υστέρημά του τον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Δίπλα μας ήταν και οι 63 χορηγοί μας, όλοι οι επαγγελματίες της πόλης μας που σε συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης συμπαραστάθηκαν στα έξοδα της συναυλίας .


Η βραδιά  ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει με χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης κκ. Γεώργιου, ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Η βραδιά συνεχίστηκε  με σύντομους χαιρετισμούς από τον ποιμένα της ελληνικής ευαγγελικής εκκλησίας Κατερίνης αιδέσιμο κ. Ιωάννη Υφαντίδη, από τον  εκπρόσωπο του Δημάρχου και πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π κ. Παυλίδη Θεόδωρο, και τον εκπρόσωπο της αντιπεριφερειάρχη κ. Μπιτόπουλο Στέφανο.


Στη συνέχεια,  παραδόθηκαν αναμνηστικά τιμητικά δώρα στην πρώην βουλευτή κυρία Μαρία Μίχου, στον πρώην Νομάρχη Πιερίας κύριο Γιώργο Παπαστεργίου για την σημαντική συμβολή τους στην αδειοδότηση της Πρώτης Παιδικής-Οικογενειακής Εστίας πανελλαδικά του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» με τον τίτλο «ΑΓΚΑΛΙΑ» καθώς και σε διάφορους συνανθρώπους και φορείς που βρίσκονται στο πλευρό του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια όπως το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη (κ. Ιγνάτιος-Νένα Μεϊμάρη), Πρωτοβουλία για το Παιδί –Βέροια (κ. Τέλης Σιδηρόπουλος), Μακεδονική Διακονία (κ. Βούλα Παυλίδου Ρασντούνη) αλλά και άλλοι τοπικοί φορείς.


Την όλη παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβαν η εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Άννα Βουτσά, συντονίστρια της ομάδας μονογονεϊκών οικογενειών του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», και η κυρία  Κριστίνα Απατσίδου, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου.  Και οι δύο τους συμμερίστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες εξηγώντας πως βρέθηκαν από δύσκολες καταστάσεις στην μεγάλη οικογένεια του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ως υποστηριζόμενα μέλη η πρώτη ως πρώην υποστηριζόμενη μητέρα  και η δεύτερη ως πρώην υποστηριζόμενο παιδί το 1994 και τώρα ενεργό μέλος του Δ.Σ του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».
Έπειτα ακολούθησε ο συγκινητικός λόγος του Προέδρου  και εκ των ιδρυτών του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» κυρίου Χάρη Αναστασίου όπου μέσα σε λίγα λεπτά περιέγραψε πως πήρε την απόφαση με τη σύζυγό του να εγκαταλείψουν τις σταδιοδρομίες τους στον Καναδά και να έρθουν στην Ελλάδα για να ιδρύσουν τον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» μαζί με τα άλλα παιδιά του ορφανοτροφείου του 1950, και να στηρίξουν παιδιά σε ανάγκη ή σε κίνδυνο. Ο κ. Αναστασίου αποκάλυψε πως δεν θα υπήρχε σύλλογος «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» αν δεν συμφωνούσε η σύζυγός του κυρία Ιωάννα Αναστασίου, να έρθουν στην Ελλάδα το 1994 και να γίνει το όραμά του πράξη. Μάλιστα, ο κ. Αναστασίου αφιέρωσε την επετειακή εκδήλωση στη σύζυγό του συγκινώντας την ίδια και όλους τους παρευρισκόμενους.  Ακολούθησε ένα ολιγόλεπτο μουσικό βίντεο που έδειξε το ιστορικό και τις δράσεις του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και έπειτα ξεκίνησε η συναυλία με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών του Δίου πλαισιωμένη με τοπικούς καλλιτέχνες-τραγουδιστές.
Την ενορχήστρωση και διεύθυνση της Ορχήστρας είχε ο κύριος Νίκος Πατρής, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος και την επιλογή των κειμένων που διάβασε η ηθοποιός κυρία Κατερίνα Κουκούλη, είχε ο κύριος Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Τα όμορφα τραγούδια και οι μουσικές νότες γέμισαν τον ουρανό και τον χώρο του πάρκου Κατερίνης δίνοντας μια πολύ όμορφη εικόνα. Όσοι ήρθαν ευχαριστήθηκαν και απόλαυσαν αυτήν την όμορφη βραδιά, ενημερώθηκαν για το έργο του Συλλόγου «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και άντλησαν ελπίδα, την ελπίδα που πηγάζει από την έμπρακτη θεάρεστη αγάπη  και στήριξη προς το παιδί που είναι σε ανάγκη ή σε κίνδυνο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλο τον κόσμο που ήρθε και στήριξε την συναυλία και γέμισε το θέατρο πάρκου, τους χορηγούς μας, ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και τεχνών του Δίου και στον κύριο Νίκου Πατρή που ήρθαν αφιλοκερδώς και έπαιξαν τόσο όμορφα τραγούδια, τους  οκτώ τραγουδιστές μας Ηλιάδη Αλέξη, Ζορμπά Όλγα, Καλλιφατίδη Αλέξανδρο, Καζαντζίδη Τάσο, Μπίνο Νίκο, Σέρβου Φιλιώ, Τζήμα Σάκη και Τσινιστίδου Σοφία, τον κύριο Παπαχρήστο Γρηγόρη και την πρόεδρο του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών, κυρία Μαρία Γκριμούλα  για την άψογη συνεργασία μας. Ακόμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού για την κάλυψη της εκδήλωσης μας. Τέλος ευχαριστούμε τον Ο.Π.Π.Α.Π του Δήμου Κατερίνης για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου, αλλά και για την κάλυψη μέρους των εκτυπωτικών εξόδων της συναυλίας. Κοιτάμε στο παρόν και στο μέλλον, ελπίζοντας ότι με τη βοήθεια του ΘΕΟΥ και την συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας, θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε χαμόγελα ελπίδας και χαράς, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλο τον κόσμο, όμως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο κάθε παιδιού που υποστηρίζουμε.
Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη
Για το Δ.Σ του Συλλόγου «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»
Χάρης Αναστασίου