Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας των επικεφαλής εταίρων (Leaders) των «Κοινωνικών Συμπράξεων» που έχουν αναλάβει τη διανομή της βοήθεια

 «Από την 1η μέχρι και την 31η Ιουλίου, οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις – προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα- «Επισιτιστικής και Βασικής
Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», ενώ ως έτος αναφοράς των φορολογικών δηλώσεων ένταξης ορίζεται το οικονομικό έτος 2015, δηλαδή η χρήση 2014.

Αυτό επισημάνθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες (σ.σ. Δευτέρα) στο υπουργείο Εργασίας.

Τον Δήμο Κατερίνης (επικεφαλής εταίρος - leader) στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Παπαζιώγας, ενώ παρέστησαν και στελέχη του Δήμου Κατερίνης. Στη σύσκεψη, έλαβαν επίσης μέρος ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, καθώς και περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι, οι οποίοι αποτελούν τους επικεφαλής εταίρους (Leaders) των «Κοινωνικών Συμπράξεων» και έχουν αναλάβει τη διανομή της βοήθειας, στο πλαίσιο εφαρμογής των δράσεων του ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους.


Ο κ. Παπαζιώγας είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με την κα Φωτίου για την εξέλιξη του προγράμματος και για τον τρόπο που ο Δήμος Κατερίνης θα προχωρήσει στην υλοποίησή του, ενώ όπως τόνισε σε δήλωσή του αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης: «Ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος (leader) στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη του προγράμματος και θα ενημερώσει άμεσα και έγκαιρα όλους τους πολίτες της Πιερίας για το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος».   

Γενικότερα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα, για την υλοποίηση του οποίου, απαιτείται η δημιουργία κοινωνικής σύμπραξης με όλους τους κοινωνικούς φορείς που δρουν στην Πιερία. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερωτική συνάντηση όλων των εταίρων της σύμπραξης, των κοινωνικών φορέων υλοποίησης του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD», θα πραγματοποιηθεί όπως είναι γνωστό στο Δημαρχείο Κατερίνης, αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, ώρα 13.00, όπου θα συζητηθούν όλες οι  πρόσφατες εξελίξεις και το στάδιο, στο οποίο βρίσκεται η πρόταση. Η συνάντηση είναι ανοικτή για το κοινό.