Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Θυσιάζουν μια ολόκληρη χώρα για τους πελάτες τους!

24/06/2015
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η πρόταση της τρόικας προς την Αθήνα, αποδεικνύει όχι μόνο ότι έχει εντελώς χαθεί η εμπιστοσύνη, αλλά και ότι όλες οι εμπλοκές, οι καθυστερήσεις και το αλαλούμ οφείλονται στη στάση της κυβέρνησης, που από την αρχή δεν θέλησε να δυσαρεστήσει τις συντεχνίες της – αντιθέτως έσπευσε να τις ικανοποιήσει. 
Ιδιαίτερα δε αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταίροι επιμένουν στην εφαρμογή της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, κάτι στο οποίο έκανε ειδική αναφορά η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.
Έτσι, πέρα από τα πρωτογενή πλεονάσματα (που μειώνονται κυρίως λόγω της ύφεσης που έχει προκαλέσει η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους πέντε μήνες) και τα σχετικά, οι εταίροι δίνουν έμφαση στις μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό, ενώ επιμένουν και στην παροχή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που ο ΣΥΡΙΖΑ σνόμπαρε από την πρώτη στιγμή. 
Όσον αφορά στους μισθούς του δημοσίου, οι εταίροι επιμένουν στον εξορθολογισμό τους – κάτι που όλοι αναγνωρίζουμε, λόγω των μεγάλων διαφορών
που εξακολουθούν να υφίστανται.
Και όσον αφορά στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ζητούν τη διατήρηση των σημερινών μισθολογικών πρακτικών και τη διαμόρφωσή τους με βάση τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα.
Αυτά ακριβώς, ωστόσο, δεν θέλει να πράξει η κυβέρνηση.
Δεν θέλει να ενοχλήσει τους εκλεκτούς της στον δημόσιο τομέα, αντίθετα διογκώνει το πελατειακό κομματικό κράτος με επαναπροσλήψεις και δήθεν «άνοιγμα» της ήδη ανοιχτής ΕΡΤ.
Δηλώνει ότι θα αυξήσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο έχει ήδη σκοτώσει σε σημείο που να είναι αμφίβολο αν μπορεί να δώσει και τους σημερινούς μισθούς, με τα λουκέτα να πέφτουν σαν βροχή και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα να έχουν πάρει διαστάσεις ομαδικών απολύσεων.
Και δηλώνει ότι συζητά την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αλλά πέντε μήνες τώρα δεν έκανε ούτε αυτά… με τα οποία συμφωνεί!
Αυτή η συμπεριφορά οδήγησε στη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων.
Αυτά τα δείγματα γραφής οδηγούν σε νέες απαιτήσεις.
Αυτοί οι κύριοι πέντε μήνες τώρα δεν έφεραν ούτε ένα ευρώ στη χώρα και έπραξαν το παν για να εκνευρίσουν τους πάντες.
Και την ίδια ώρα, διέλυσαν εντελώς την οικονομία της χώρας, καταστρέφοντας παράλληλα και την αξιοπιστία της, που με τόση δυσκολία είχε ανακτηθεί.
Στην ουσία, θυσιάζουν μια ολόκληρη χώρα για τους πελάτες τους!