Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία, και ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία

 Μαζική ήταν για άλλη μια χρονιά η συμμετοχή των φίλων του ποδηλάτου στην 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που διοργανώθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου σε περισσότερες
από 40 πόλεις της χώρας.
Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης στην Πιερία ανέλαβε για άλλη μια χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών. Οι 3ήμερες ποδηλατικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 8 Μαΐου οπότε οι φίλοι του ποδηλάτου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να γνωρίσουν τον σύλλογο στο ενημερωτικό περίπτερο που τοποθετήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.
Η κορύφωση του 3ήμερου ήταν η μεγάλη ποδηλατοπορεία στην οποία συμμετείχαν ποδηλάτες κάθε ηλικίας από την Πιερία αλλά και κοντινές περιοχές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου. Η πομπή πραγματοποίησε την διαδρομή Κατερίνη-Παραλία και επιστροφή τηρώντας τον Κ.Ο.Κ. και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκατοντάδων ποδηλάτων που συμμετείχαν.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στην ποδηλατοπορεία για την στήριξη και καλή τους διάθεση. Επίσης, ευχαριστεί την Διασωστική Ομάδα Πιερίας για την υγειονομική κάλυψη, την Τροχαία Κατερίνης και ειδικότερα τον διοικητή της κ. Δημήτριο Τσαουσίδη για την άμεση και άριστη συνεργασία στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, τα εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» για την παραχώρηση του λεωφορείου τους, την Εταιρεία Πηγή Ολύμπου για την διάθεση εμφιαλωμένων νερών στους ποδηλάτες, την εταιρεία ΞΥΔΟΥΣ Η. - Νώπά κοτόπουλα-φρέσκα αυγά για την ψύξη, μεταφορά και διανομή των νερών, και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας - Ο τόπος μου για την βοήθεια και συνδρομή της στην Ποδηλατοπορεία.
Το μήνυμα της φετινής Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας ήταν «Ποδηλατική Παιδεία- Δίκτυα Ποδηλατοδρόμων». Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στηρίζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου 2015) που φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά, “Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία,και ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία”. Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας υποστηρίζει εμπράκτως το μήνυμα αυτό, με τον Τομέα Παιδείας, μέλη του οποίου επισκέπτονται σχολεία του νομού προκειμένω να ενημερώσουν τους μαθητές για τους κανόνες της ασφαλούς μετακίνησης με το ποδήλατο.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία του 2016, με την ευχή να γίνει η αρχή έστω για κατασκευή ποδηλατικών υποδομών στην Κατερίνη.
Εκ του Δ.Σ.