Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος 28χρονου στην Έδεσσα

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 28χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Απαίτησαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 4.200 ευρώ
Η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης, σε βάρος 28χρονου ημεδαπού στην Έδεσσα.
Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (29-04-2015) το απόγευμα στην Έδεσσα ένας 28χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο συνεργοί του, ηλικίας 37 και 52 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα προχθές (28-04-2015) το βράδυ, στην Έδεσσα, ο 37χρονος και ο 52χρονος πλησίασαν τον παθόντα και για λογαριασμό του 28χρονου συλληφθέντα, απαίτησαν απειλητικά να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 4.200 ευρώ, ένεκα οικονομικής οφειλής του παθόντα προς τρίτο πρόσωπο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα, αλλά και η δουλειά του.
Ακολούθως ο 28χρονος καταγγέλλων τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα/προανάκριση και κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκε ο 28χρονος στην Έδεσσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του πατέρα του, όπου εργάζεται ως σερβιτόρος και συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  μία γεμιστήρα πιστολιού κρότου αερίου άνευ φυσιγγίων,
  •  τέσσερις θήκες πιστολιών,
  •  ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκατοστών εντός θήκης και
  •  δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.