Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Για το μέλλον και την προοπτική του Αριστερού Σοσιαλιστικού Κινήματος

Στην πρώτη επίσημη εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Προοπτικής στις 30 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ παρουσιάσθηκε ο νεοσύστατος πολιτικός φορέας,
σε συνέχεια της κατάθεσης στον Άρειο Πάγο του φακέλου με τα απαιτούμενα έγγραφα το πρωί της ίδιας ημέρας.
Οι εισηγήσεις των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου και η συζήτηση που ακολούθησε ανέδειξαν τη σημασία και το μέλλον του Αριστερού Σοσιαλιστικού Κινήματος και την προοπτική του νεοσύστατου κόμματος που φιλοδοξεί να το εκφράσει.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ακολούθησε μια σειρά τοποθετήσεων που συνέβαλαν στον προβληματισμό για μια επιτυχημένη πορεία της Σοσιαλιστικής Προοπτικής στην πολιτική σκηνή του τόπου. Μεταξύ αυτών που τοποθετήθηκαν ήταν ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ σύντροφος Γιώργος Ραυτόπουλος, ο Γιάννης Σχίζας από τους ριζοσπάστες οικολόγους, ο Καρδιοχειρουργός  Γιώργος Κοσμόπουλος, εκ μέρους της Πολιτικής Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ ο Κώστας Καραχάλιος, ο εκπρόσωπος της Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ Γιάννης Καραμολέγκος, ο πολιτικός επιστήμονας Ανδρέας Σπίγγος και ο επίσης πολιτικός επιστήμονας Νίκος Λιούσης.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Δημήτρης Γιαννακός, ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου συνταξιούχων του ΟΣΕ, ο Παναγιώτης Ρούσος, πρώην μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ο Σταμάτης Λαγός και πολλοί άλλοι. Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση ανάλογων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.