Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας Πιερίας - ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015-1Η ΗΜΕΡΑ

 Με μεγάλη επιτυχία έγινε  χθες το βράδυ στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας  η  επίσημη έναρξη των πενθήμερων εκδηλώσεων  «Υψηλάντεια 2015».   
 
Η  εκδήλωση ξεκίνησε με τη   διάλεξη της κας Ελένης Μεγαλοπούλου, Πτυχιούχου του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: «Τα Ταφικά Έθιμα στην Αρχαία Ελλάδα και στον Όφι του Πόντου» . 
Μετά το πέρας της διάλεξης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος. Βασίλειος Παραδεισόπουλος  προσέφερε στην κα Μεγαλοπούλου ένα συμβολικό δώρο , το βιβλίο Πιερίδων Στέφανος –Πύδνα , Μεθώνη και οι αρχαιότητες της βόρειας Πιερίας  του αρχαιολόγου Ματθαίου Μπέσιου.  



Ακολούθησε  μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του Πόντου από την Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου μας . 


Στη συνέχεια έγινε  παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Σούρλα «Στα βήματα του Ιερού Λόχου» από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κο. Δημοσθένη Σεϊταρίδη και  από τον ίδιο το συγγραφέα.


Μετά τη παρουσίαση ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασίλειος Παραδεισόπουλος απένειμε στον κ. Γεώργιο Σούρλα το βραβείο Αλέξανδρος Υψηλάντης   


ενώ  του προσέφερε  εκ μέρους του Συλλόγου και ένα συμβολικό δώρο , ένα αντίγραφο  σπάνιου Χάρτη του Πόντου από το αρχείο του   κου . Ιωάννη Μεγαλόπουλου .


Με τιμή
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου