Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας στη διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα

Την ανάδειξη της Πιερίας και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής πέτυχε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την παρουσία της στο ενιαίο περίπτερο της
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2O15,  που διεξήχθη από τις 18-21 Μαρτίου 2015 στη Μόσχα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πρόβαλε το φυσικό κάλλος της περιοχής, τα μνημεία, τη γαστρονομία, τις ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την ιστορία και τον πολιτισμό στη ρωσική αγορά που αποδεδειγμένα κατατάσσει την Πιερία και γενικότερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους δημοφιλείς της προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου.

Σε μια έκθεση με 2.056 εκθέτες από 203 χώρες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, δίνοντας έμφαση στο θρησκευτικό-προσκυνηματικό και αρχαιολογικό τουρισμό που έλκουν τους Ρώσους τουρίστες με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης, ενώ επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που παραβρέθηκαν στην έκθεση συνέβαλαν επίσης στην προώθηση της περιοχής, που θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την περιοχή.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου. Το  περίπτερο της ΠΚΜ επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Κώστας Ήσυχος, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας , κ. Πολύκαρπός Ευσταθίου, καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, με το οποίο συνεργάζεται η ΠΚΜ, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Σπυρίδωνας.


Οι δυνατότητες αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς τις περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μονοπώλησαν τις συναντήσεις των εκπροσώπων της ΠΚΜ με φορείς του τουρισμού τόσο της Ελλάδας όσο και της Ρωσίας. Προσέτι, το μείζον θέμα έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες, τέθηκε επι τάπητος στη συζήτηση με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ρωσία, κ. Δανάη – Μαγδαληνή Κουμανάκου, που επισκέφθηκε επίσης το προσεγμένο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αρμόδιοι για την οργάνωση του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και για το πρόγραμμα των επαφών με επαγγελματίες και φορείς του τουριστικού κλάδου της Ρωσίας, ήταν τα μέλη της ομάδας τουρισμού της ΠΚΜ,   Μιλτιάδης Νικολάου και Τσιαντής Λεωνίδας.