Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Με τη δια βίου μάθηση ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ…

 Επίκαιρη και διαχρονική σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, η λαϊκή ρήση «μάθε παιδί μου γράμματα». Οι  ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών, ιδιαίτερα των υπολογιστών, καθιστούν και επιβάλλουν  τη
διαρκή επιμόρφωση και μελέτη τόσο της νέας γενιάς, όσο και των πολιτών που τα μαθητικά θρανία αποτελούν για αυτούς μια ευχάριστη ανάμνηση.
   Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένας ακόμα κύκλος εκπαίδευσης  που υλοποιεί η πολιτεία από το πρόγραμμα της «δια βίου μάθησης» στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
    Με πλοηγό την πανέμορφη εκπαιδεύτρια  Ελευθερία Γκόλια ενθουσιασμένοι ολοκλήρωσαν τα δεκαεπτά σεμινάρια οι … μαθητές κάθε ηλικίας που συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα.
    Το internet και το word αποτέλεσαν το …κυρίως πιάτο του προγράμματος, με την κ. Γκόλια που ως άριστη γνώστης του αντικειμένου, να «διδάσκει» με απλό και κατανοητό τρόπο τις γενικότερες γνώσεις των σύγχρονων εκπαιδευτικών απαιτήσεων και με περισσή ευγένεια να απαντά στις ανησυχίες και τα ερωτήματα των εκπαιδευομένων.
    Με την αποχώρηση και με το «απολυτήριο» στο χέρι, οι… μαθητές γνωστοποίησαν ότι το διάστημα της εκπαίδευσής τους αποτέλεσε μια ευχάριστη και δημιουργική παρένθεση στην καθημερινότητα τους. Γιατί απλά η μόρφωση και μάθηση δεν οριοθετούνται.