Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα με το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"

Στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης


Σε εξαιρετικό κλίμα αγάπης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 10/3/2015  συνάντηση εργασίας του  Σεβασμιοτάτου  Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα  και εκπροσώπων του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", στην έδρα της Ι.Μ. Ελασσόνας .

Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση εργασίας είχαν ως κέντρο τον Άνθρωπο και αφορούσαν την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων της περιοχής Ελασσόνας  ,την αντιμετώπιση της σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και φυσικά την περιοχή  ,που είναι όχι μόνο οικονομική ,αλλά και κοινωνική και κρίση αξιών .
Παράλληλα, ο Σεβασμιότατος παρουσίασε και ανέλυσε τις άοκνες προσπάθειες της Εκκλησίας, που τόσα χρόνια ,αθόρυβα ,ουσιαστικά, ακούραστα  και διακριτικά, επιτελεί, στηρίζοντας στοργικά κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, οι οποίες μάλιστα θα εντατικοποιηθούν  μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  της Μητρόπολης ,που πρέπει να στηριχθούν  από όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Επίσης, αναζητήθηκε ο τρόπος συνεργασίας και στήριξης του έργου της Μητρόπολης από τους Εθελοντικούς Φορείς ,που το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" εκπροσωπεί ,ιδιαίτερα μέσα από  την κοινή  αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που αφορούν την, με κάθε τρόπο,  στήριξη των ευπαθών ομάδων και  τη διάσωση και διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς .

Στη συνάντηση αυτή το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"'  είχε την ευκαιρία να θέσει υπόψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα,  όλα εκείνα τα θέματα που αυτό  θεωρεί σημαντικά ,έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και τις προσπάθειες που το ίδιο έκανε τα περασμένα χρόνια ,στα πλαίσια των καθηκόντων του και των αρχών που αυτό υπηρετεί, έτσι ώστε να ανακουφιστούν ευπαθείς ομάδες και να βοηθήσει ,από τη δική του πλευρά στο θέμα της απασχόλησης ,της κοινωνικής αλληλεγγύης ,της Νέας Γενιάς, της προστασίας του περιβάλλοντος  και  της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής ,έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η-πρωτόγνωρη για τη χώρα μας- κρίση .
Ένα σημαντικό θέμα που,επίσης, εξετάστηκε  ήταν η ανάδειξη και προβολή των Μνημείων της περιοχής ,η  ανάπτυξη περαιτέρω  του Θρησκευτικού Τουρισμού στην περιοχή Ελασσόνας ,αφού αυτή διαθέτει αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία (Ι.Μ. Παναγίας Ολυμπιώτισσας, Σπαρμού,  Κανάλων, Ανάληψης, Βαλέτσικου κ.΄ά) ,η διάσωση των κειμηλίων μέσα από την ψηφιοποίησή τους και ,τέλος ,  η συντήρηση των Βυζαντινών και αρχαιολογικών Μνημείων της περιοχής  .

Στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα , που επικράτησε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εκτίμησης ,από πλευράς Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ,παρόντες ήταν ο Πρόεδρός του κ. Κων. Σκριάπας , ο Αντιπρόεδρος κ. Κ.Φουρκιώτης - Υπεύθυνος Αθλητισμού , Αθλημάτων βουνού και Οικονομικής Διαχείρισης Προγραμμάτων, ο Γεν. Γραμματέας κ.  Κων/νος Κυριλλίδης - Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ,Τύπου και Επικοινωνίας,Ανάπτυξης Τηλεοπτικών Παραγωγών,Σχέσεων με ΜΜΕ,Συντονισμού Δράσεων Συλλόγων επ.Ελασσόνας και η κ.  Μπουζούκη Ελισσάβετ- Οικονομολόγος -Υπεύθυνη Βιώσιμης Ανάπτυξης ,Σχέσεων με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  και Συμβουλευτικής του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", οι οποίοι δήλωσαν ότι το Δίκτυο θα είναι αλληλέγγυο , με συγκεκριμένες δράσεις, σε κάθε προσπάθεια για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που η Μητρόπολη αναλαμβάνει.

Με τιμή
Ε κ μέρους του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»


Ο πρόεδρος
Ο Γενικός   Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κυριλλίδης Κων/νος
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος