Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Μακρυγιάλου με θέμα το κλείσιμο της εξόδου Μακρυγιάλου λόγω καθίζησης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΓΙΟΣ
 Εδώ και μερικές μέρες, κλειστή είναι η έξοδος Μακρυγιάλου επί της εθνικής οδού για όσους κινούνται από Αθήνα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Οι οδηγοί εξυπηρετούνται είτε από τον κόμβο
του Κορινού, είτε 4 χιλιόμετρα βορειότερα από τον κόμβο της Αγαθούπολης.

Η έξοδος του Μακρυγιάλου έκλεισε λόγω καθίζησης πρανών και ασφάλτου, ενώ στο σημείο ετοιμόρροπο είναι και φωτιστικό της ΔΕΗ, επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, κ. Αβραμίδης, ο οποίος ανέφερε πως οι ενέργειες από την πλευρά της παραχωρησιούχου εταιρίας ξεκίνησαν με καθυστέρηση τριών ημερών.
Για το θέμα αυτό παρουσία των κατοίκων το Τ.Σ συνεδρίασε για να βρεθεί άμεσα λύση στην ταλαιπωρία που περνούν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες.
Τον λόγο πήρε η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μαρία Αβραμίδου τονίζοντας ότι η επισκεψιμότητα σε ένα τουριστικό χωριό που είναι ο Μακρύγιαλος θα μειωθεί ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.Προτείνουμε να επέμβει άμεσα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για να ελέγξει την κατάσταση του δρόμου ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα.
Στην συνέχει μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αβραμίδης λέγοντας ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την παραχωρησιούχου εταιρεία για το κλείσιμο της εξόδου.Από την πρώτη στιγμή που έκλεισε η έξοδος έκανα αυτοψία στον δρόμο και διαπίστωσα  πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.Ενημέρωσα άμεσα τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Λαγδάρη και αποφασίστηκε η μετάβασή του το γρηγορότερο στην Αθήνα να συναντήσει  τον αρμόδιο υπουργό  μαζί με του Βουλευτές του Νομού μας για να τον ενημερώσουν  και να τον πιέσουν να γίνει πολύ σύντομα το έργο. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι αν η έξοδος μείνει κλειστή πάνω από 6 μήνες σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρείας δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά θα κάνουμε κινητοποιήσεις.
Τον λόγο πήραν μετά τις εισηγήσεις της Προέδρου και του Αντιδημάρχου οι κάτοικοι εκφράζοντας τις απόψεις τους για την γρηγορότερη λύση για να μην καταστραφεί η τουριστική κίνηση του χωριού καθώς επίσης και η   ταλαιπωρία των κατοίκων που θα αναγκάζονται να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα για να πάνε στα σπίτια τους.
Στην συνεδρίαση ήταν και εκπρόσωπος από το πολιτικό γραφείο της Βουλευτού του Σύριζα κ.Μπέτυ Σκούφα λέγοντας ότι θα πάμε μαζί μαζί με τον Δήμαρχο στον αρμόδιο υπουργό για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Τέλος σε επικοινωνία με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της παραχωρησιούχου εταιρίας, Ειρήνη Ζαβρίδου, και η ίδια επιβεβαίωσε πως στο ρεύμα εξόδου του Μακρυγιάλου μετακινήθηκε το επίχωμα και υπήρξε ολίσθηση πρανούς στο σημείο, με αποτέλεσμα η εταιρία να προχωρήσει στο κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Το φαινόμενο διαπιστώθηκε  από τα οχήματα της εταιρίας που κάνουν περιπολίες στον αυτοκινητόδρομο και το σημείο έκλεισε αμέσως, ανέφερε η κ. Ζαβρίδου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν, αφού προηγηθούν μελέτες συγκοινωνιακές και γεωτεχνικές, κάτι που σημαίνει πως η έξοδος θα παραμείνει κλειστή για αρκετούς μήνες και μέχρι τη διεκπεραίωση των εργασιών που θα εγγυούνται την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, αλλά και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.