Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Τι αλλάζει σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Σε δημόσιο φορέα θα μεταφερθούν όλα τα κόκκινα δάνεια δήλωσε πριν από λίγο ο Γ. Σταθάκης που πρόσθεσε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας κλείνει θετικά η διαπραγμάτευση.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων αποκάλυψε πριν από λίγο ο Γ. Σταθάκης με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας η κυβέρνηση θα ιδρύσει ένα δημόσιο φορέα στον οποίο και θα υπαχθούν όλα τα κόκκινα δάνεια. Ειδικότερα εκεί θα μεταφερθούν τα κόκκινα δάνεια τόσο των οικογενειών που ζουν στο όριο της φτώχειας όσο και αυτών που είχαν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.

Κατά τον Γ. Σταθάκη στον δημόσιο φορέα θα μεταφερθούν επίσης, σε έναν χρονικό ορίζοντα 6 μηνών, και άλλες κατηγορίες προβληματικών δανείων όπως τα καταναλωτικά και οι πιστωτικές κάρτες.

Ο υπ. Οικονομίας εμφανίστηκε βέβαιος πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλείσει το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.
Η μετάφραση αυτής της δήλωσης είναι πως εως τότε και θα έχει υποβληθεί η λίστα μεταρρυθμίσεων αλλά και θα έχει πάρει και το πράσινο φως από τους Ευρωπαίους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των χρημάτων.

Πηγή:capital

http://www.newsit.gr/