Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Δήλωση του Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Τζαμακλή για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

21 Μαρτίου 1960: Στη Νότια Αφρική του απαρτχάιντ και της λευκής μειοψηφίας 70 μαύροι φοιτητές δολοφονούνται εν ψυχρώ σε ειρηνική διαδήλωση κατά της θεωρίας της φυλετικής
ανισότητας. Ο πλανήτης συγκλονίζεται.
1966: Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιερώνει την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων. Αφιερωμένη στα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. 
Καθημερινά καλούμαστε να πολεμάμε παντού το ρατσισμό εκκινώντας από τις προσωπικές μας προκαταλήψεις. Αυτές αποτελούν το θεμέλιο για να οικοδομηθούν η μισαλλοδοξία και ο φόβος για τον άλλο. Ρατσισμός είναι να μην αντέχεις τη διαφορετικότητα, την ίδια τη διαφορά. Ρατσισμός είναι να συμπεριφέρεσαι απάνθρωπα στην κοινωνία, στους χώρους εργασίας, στο σχολείο (bullying). Ρατσισμός είναι να ιδεολογικοποιείς την άνιση μεταχείριση.
Η άλλη καταγωγή, το άλλο χρώμα, η άλλη θρησκεία, το άλλο φύλο, η μεγάλη ηλικία, η αναπηρία είναι απλώς ΔΙΑΦΟΡΑ. Όλοι, όμως, οι ΑΛΛΟΙ είναι άνθρωποι και δικαιούνται πάνω απ' όλα την ίση μεταχείριση.