Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εθελοντική προσφορά αίματος, ιστών, οργάνων και έπαινοι σε αιμοδότες 7 Μαρτίου 2015 από τη Δ.Χ. Λιτόχωρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”

Εθελοντική προσφορά αίματος, ιστών, οργάνων και έπαινοι σε αιμοδότες 7 Μαρτίου 2015



Αρ. Πρωτ: 152
Λιτόχωρο:  09.03.2015
ΔΤ-38


Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, ώρα  19:00 εκδήλωση, που διοργάνωσε η Δημοτική Χορωδία Λιτόχωρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, στην αίθουσα δεξιώσεων του ιερού Ναού Αγ. Νικολάου στο Λιτόχωρο.
Θέμα:  η Εθελοντική προσφορά αίματος, ιστών και οργάνων.  - Βράβευση των εθελοντών αιμοδοτών.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Δημοτικής χορωδίας Λιτόχωρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”,  κ. Νίκη Ζώη-Παναγούλια, η οποία αναφέρθηκε στο έργο της  Δημοτικής Χορωδίας και της Τράπεζας αίματος που διαθέτει.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε  ο αντιδήμαρχος  Δίου-Ολύμπου κ. Νίκος Λάππας,
ο οποίος τόνισε την προσφορά των εθελοντών και την αναγκαιότητα να επιστρέφονται οι δανεικές φιάλες αίματος για την ασφάλεια όλων των κατοίκων.

Παρουσίαση της δραστηριότητας της Τράπεζας αίματος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτόχωρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”,   έκανε ο αντιπρόεδρος της Χορωδίας και έφορος της Τράπεζας αίματος κ. Παναγιώτης Χρυσικός, με παρουσίαση στατιστικών στοιχείων από τη δραστηριότητα της Τράπεζας αίματος την τελευταία πενταετία.

Την ομιλήτρια,  ιατρό αιματολόγο Δρ. Ιατρικής, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας το Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κατερίνης, παρουσίασε ο παιδίατρος Χρήστος Νίκας, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Χορωδίας Λιτόχωρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”.

Η ιατρός αιματολόγος Δρ. Ιατρικής, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, παρουσίασε με ηλεκτρονικές παραστάσεις και ανέπτυξε με γλαφυρό λόγο, το θέμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, ιστών και οργάνων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, διατυπώθηκαν ερωτήσεις στην ομιλήτρια και πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία, τις δυνατότητες του Νοσοκομείου και την πολιτική της πολιτείας για την  εθελοντική προσφορά αίματος, ιστών και οργάνων.



Την τεχνική υποστήριξη της ηλεκτρονικής παρουσίασης είχε ο Αθανάσιος Παπαμιχαήλ υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων της Δημοτικής Χορωδίας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι σε 331 αιμοδότες που την τελευταία πενταετία είχαν δώσει αίμα, στην Τράπεζα αίματος της  Δημοτικής Χορωδίας Λιτόχωρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”.

Την εκφώνηση για την απονομή των επαίνων είχε η κ. Νίκα-Μπελογιάννη Δήμητρα, μέλος του ΔΣ της Δημοτικής χορωδίας Λιτόχωρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”.

Την απονομή των επαίνων έκαναν:

Ο αντιδήμαρχος, Δήμου Δίου-Ολύμπου κ Νίκος Λάππας, ο πρόεδρος του Τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος Λιτοχώρου, κ . Νικόλαος Μαρνέλας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δίου Ολύμπου  κ. Ιωάννης Πούλιος, η πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Δήμου Δίου Ολύμπου  κ. Λέλα  Γιάννακα, η πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτόχωρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, κ. Νίκη Ζώη-Παναγούλια, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Ειρήνη Βακουφτσή, η προϊσταμένη του Τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Κατερίνης  κ. Γεωργία Πυργιώτου, τα μέλη του Δ.Σ. της  Δημοτικής Χορωδίας Λιτόχωρου “Ιωάννης  Σακελλαρίδης”, κ. Μαρία Καψάλη, κ. Μαρία Πλαδή, κ. Χρήστος Νίκας, κ.  Ιωάννης Ρέππας.




Για το Δ.Σ



Η πρόεδρος                                                           O γενικός γραμματέας


Ζώη – Παναγούλια Νίκη                                       Τσαρδούνης Γεώργιος