Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΧΙΟΝΙΑ

Σε διαρκή επικοινωνία η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Πιερίας για την πορεία των ενεργειών και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων


        
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής   Ενότητας Πιερίας εξαιτίας της χιονόπτωσης και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή με τα μηχανήματα να εργάζονται από το πρωί πυρετωδώς πραγματοποιώντας ρίψεις αλατιού για προληπτικούς λόγους  στο οδικό δίκτυο ευθύνης της.

 Τα έμπειρα συνεργεία της Π.Ε.Πιερίας επιχειρούν με εντατικούς ρυθμούς  και συντονισμένες ενέργειες, δίνοντας κυρίως έμφαση στην 13η Εθνική οδό Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου και στο επαρχιακό δίκτυο Ρητίνη-Ελατοχώρι- Μοσχοπόταμος ,προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα από τον παγετό και να διευκολύνουν την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Άλλωστε, τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα πραγματοποιήσουν ρίψεις αλατιού και τις πρώτες βραδινές ώρες καθώς το οδόστρωμα προβλέπεται ολισθηρό λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στην περιοχή τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων και ενημερώνεται τόσο  για την κατάσταση που επικρατεί κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο όσο και για την πορεία των απαραίτητων παρεμβάσεων της υπηρεσίας  συντονίζοντας τις ενέργειες και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά  το κύμα κακοκαιρίας,  με στόχο να διατηρηθεί ανοικτό αλλά και να καταστεί ασφαλές το οδικό δίκτυο για πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας.


Επί ποδός και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Πιερίας, που ενημερώνει άμεσα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η κυκλοφορία μέχρι στιγμής διεξάγεται κανονικά. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να τηρούν τα μέτρα της τροχαίας,  να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες και εάν απαιτείται κάποια μετακίνηση να κινούνται  με ιδιαίτερη προσοχή και με μικρές ταχύτητες.