Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα της ντροπής! (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα της ντροπής!

Να ξηλώσουμε τον μνημονιακό φασισμό!

Μαζί με μια κοινωνία ερειπίων από τα μνημόνια, την ανεργία και την φτώχεια, η άθλια συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου αφήνει πίσω της ένα τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης, μια τεράστια «μαύρη τρύπα» ενάντια στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, και ένα ασύλληπτο ανθρωπιστικό έγκλημα ενάντια στους μετανάστες. Ζωντανή απόδειξη αυτού του απάνθρωπου εγκλήματος είναι το στρατόπεδο συγκέντρωσης («κέντρα φιλοξενίας» κατά την φασιστοειδή ρητορική τους!!) της Αμυγδαλέζας αλλά και δεκάδες άλλα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Τελευταία θύματα αυτής της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι ο αφγανός μετανάστης Σαγιέντ Αχμπαρί που χάνει την ζωή του από λοίμωξη του αναπνευστικού στις 10/2  και ο Πακιστανός Μοχάμεντ Ναντίν που στις 13/2 έβαλε τέλος στην ζωή του μην αντέχοντας άλλο την αθλιότητα της κατάστασης του.
Οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών είναι απάνθρωπες συνιστώντας εξευτελιστική μεταχείριση της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης. Σε χώρους που προορίζονται το πολύ για 400 άτομα στοιβάζονται σαν τα ζώα πάνω από 1000 κρατούμενοι (και παιδιά) πολύ από αυτούς βαριά ασθενείς, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, με ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προαυλισμού και επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Στους χώρους κράτησης υπάρχουν συνεχείς παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κρατουμένων αλλά και των νομικών δεσμεύσεων για τέτοιους χώρους, όπως για παράδειγμα η κράτηση ανηλίκων, η μη ενημέρωση για το δικαίωμα στο άσυλο, η μεικτή κράτηση αντρών και γυναικών.
Το στυγνό μνημονιακό καθεστώς εφάρμοσε κατά γράμμα τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε και μια σειρά συμβάσεων (Σέγκεν, Δουβλίνο 2, Πρόγραμμα Στοκχόλμης,)  διαμορφώνοντας με νέα πάνοπλα Σώματα Ασφαλείας (Frontex) και με τη χρήση νέων τεχνολογιών (από δορυφόρους μέχρι θερμικές κάμερες) μια τεράστια αλυσίδα ελέγχου από τον Έβρο, έως την Λαμπεντούζα και την Μελίγια, μετατρέποντας την Μεσόγειο σε έναν τεράστιο ομαδικό τάφο. Μαζί με τα κέντρα κράτησης η μνημονιακή χούντα ουσιαστικά θεσμοποίησε την μακρόχρονη κράτηση των μεταναστών καθιστώντας την μετανάστευση αξιόποινη πράξη με αυτεπάγγελτη ποινή φυλάκισης κρατώντας έγκλειστους τους μετανάστες έως και 18 μήνες με δυνατότητα επαναφυλάκισης εάν δεν απομακρυνθούν από την χώρα!!
Ο μνημονιακός φασισμός μεταμόρφωσε τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους, ως υπεύθυνους για την εγκληματικότητα και την εξαθλίωση, ως υπεύθυνους για όλα τα δεινά μας. Καλλιεργώντας μαζικά τον φόβο οι μνημονιακοί με ή χωρίς σβάστικα εξαπέλυσαν ένα πραγματικό πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες («επανακατάληψη των πόλεων», «Ξένιος Δίας», «υγειονομική βόμβα») ανοίγοντας τον δρόμο στους δολοφόνους φασίστες της Χρυσής Αυγής να δρούν ανενόχλητοι μαχαιρώνοντας μαζικά μετανάστες και αγωνιστές υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ. Είναι ο ίδιος μνημονιακός φασισμός που εξαπέλυσε την πιο άγρια καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων επαναφέροντας τους βασανισμούς συλληφθέντων και την δημόσια επίδειξή τους χωρίς να δικαστούν (συλληφθέντες αντιφασιστικής μοτοπορίας, συλληφθέντες στο Βελβεντό Κοζάνης κ.α).
            Αυτός ο μνημονιακός φασισμός πρέπει να ξηλωθεί άμεσα! Μαζί με το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας πρέπει να κλείσουν όλα τα υπόλοιπα σε όλη την χώρα και να ρίξουμε το τείχος της ντροπής στον Έβρο. Άμεσα πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για όλους τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτής της ανθρωπιστικής τραγωδίας, να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι συνέβαλαν στο να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές και να κακομεταχειριστούν τόσες άλλες.
     
 – Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
– Να αποκατασταθούν άμεσα και να διευρυνθούν όλα τα δικαιώματα στους μετανάστες (άσυλο, ταξιδιωτικά έγγραφα, υγεία, στέγη,)
– Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
– Άμεση κατάργηση της Frontex  – Κάτω όλοι οι αντιμεταναστευτικοί νόμοι της Ε.Ε
– Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.