Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Norman Atlantic: Στο λιμάνι του Μπρίντιζι το κουφάρι του πλοίου

Norman Atlantic: Στο λιμάνι του Μπρίντιζι το κουφάρι του πλοίου - Οργή για την ανικανότητα των ιταλικών αρχών: Αγνοούμενος και όχι νεκρός ο Γ. Δούλης!

- Έξι ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία, κατάφεραν να ρυμουλκήσουν το Norman Atlantic που έφτασε στο λιμάνι του Μπρίντιζι λίγο μετά τις 10 π.μ.
- Η πυρκαγιά σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (28/12) αλλα το πλοίο ακόμα καπνίζει
- Το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη
- Χάος με τις λίστες των επιβατών και ατέλειωτο μπέρδεμα με τους αγνοούμενους
  

Έξι ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία με το Norman Atlantic, που πήρε φωτιά το πρωί της Κυριακής (28/12), το κουφάρι του πλοίου έφτασε στο λιμάνι του Μπρίντιζι, όπου θα γίνει η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Το πλοίο συνόδευσαν τέσσερα ρυμουλκά και η εικόνα του δείχνει ότι πρόκειται για ένα πλοίο... φάντασμα πλέον, αφού η φωτιά το έχει καταστρέψει.

Με χαμηλή ταχύτητα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς άρχισε η ρυμούλκηση του μοιραίου πλοίου προς το λιμάνι του Μπρίντιζι. 

Το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στις 4:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του πλοίου, αφού κάποιοι διασωθέντες έχουν αναφέρει ότι στο γκαράζ ταξίδευαν μετανάστες και οδηγοί, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να κοιμηθούν μέσα στα φορτηγά τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται να διευρυνθεί και επίσημα, σήμερα, η έρευνα, με αποστολή νέων 
κλήσεων σε απολογία από μέρους της Εισαγγελίας του Μπάρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι, στην πολύωρη κατάθεσή του φέρεται να τόνισε ότι πρέπει να εξακριβωθεί πώς ακριβώς γέμισε η σωσίβια λέμβος η οποία μετέφερε προς εμπορικά πλοία, περίπου εξήντα επιβάτες.


Χάος με τις λίστες

Την ίδια ώρα, ρεσιτάλ... ανικανότητας και ανοργανωσιάς συνεχίζουν να δίνουν οι ιταλικές αρχές, μετά τη ναυτική τραγωδία της περασμένης Κυριακής (28/12), όταν το πλοίο “Norman Atlantic” πήρε φωτιά.

Στην Ιταλία, αεροπορικώς, θα μεταβούν το μεσημέρι οι συγγενείς των δέκα, φερόμενων ως αγνοουμένων, επιβατών. Επισήμως από την ιταλική πλευρά έχουν ταυτοποιηθεί και γνωστοποιηθεί προς τις ελληνικές Αρχές δύο νεκροί Έλληνες επιβάτες του μοιραίου πλοίου, ενώ δέκα άτομα φέρονται ως αγνοούμενα.

Χθες, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε γνωστό ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι νεκρός, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών και είναι μεταξύ των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου επικοινώνησε χθες με τον γιο του Γ. Δούλη ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση.

Ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή.

http://www.newsit.gr