Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ερμής Εξοχής-Π.Παλαιού Κεραμιδίου ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW

Του Κολίτση Νίκου
Ζαζόπουλος Κοσμάς, προπονητής της ομάδας «Πρόοδος Παλαιού Κεραμιδίου»

Το πιο δίκαιο, με βάση τις ευκαιρίες, θα ήταν να κερδίσουμε εμείς. Έτσι όμως όπως
εξελίχθηκε ο αγώνας, με το αριθμητικό μειονέκτημα που είχαμε, το 0-0 μας αφήνει στην παρούσα φάση ευχαριστημένους, αλλά με μία πικρία που δεν κάναμε ένα γκολ για να πάρουμε το παιχνίδι. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, προσπαθήσαμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.
Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ποδοσφαιριστές. Η ομάδα θα ενισχυθεί με δύο τρεις παίκτες σε σημεία που έχουμε κρίνει ότι χρειάζεται. Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι επίσημα ακόμη.
Το καλοκαίρι σχεδιάσαμε μία ομάδα που να αγωνίζεται και να παίζει καλό ποδόσφαιρο και αν μπει στα μπαράζ να διεκδικήσει την άνοδο. Στο τέλος του πρώτου γύρου είμαστε σε υψηλή θέση, οπότε η άνοδος είναι πλέον ο στόχος μας.
Βασιζόμαστε πρώτα στην τεχνική μας και στη διάθεση να παίξουμε ποδόσφαιρο. Όταν χρειαστεί όμως μπορούμε να δείξουμε και δύναμη στο παιχνίδι μας. Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που τόσες πολλές ομάδες διεκδικούν την άνοδο. Ο ανταγωνισμός βοηθάει τις ομάδες και εμάς για να βελτιωνόμαστε και εκτιμώ ότι έτσι θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα βοηθάει στην τεχνική και στη φυσική κατάσταση. Αν υπήρχε μία ομάδα που υπερέχει ξεκάθαρα δε θα υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης των υπόλοιπων ομάδων και των ποδοσφαιριστών.
Ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών μας δεν ενδείκνυται απόλυτα για την ανάδειξη ποδοσφαιριστών, εκτός από δύο τρεις μικρούς παίκτες που έχουμε. Αυτοσκοπός πάντως στο ερασιτεχνικό είναι, πέρα από τη νίκη και την άνοδο, να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές που θα αντεπεξέλθουν σε μεγαλύτερες ομάδες και δυσκολότερα πρωταθλήματα. Το ιδανικότερο, λοιπόν, θα ήταν και η άνοδος απευθείας ή μέσω των μπαράζ και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών.
Το κίνητρο που δίνουμε, θεωρητικά τουλάχιστον, στα νέα παιδιά είναι να μάθουν να αγωνίζονται, να συνεργάζονται, να κοινωνικοποιούνται και να μένουν μακριά από καταχρήσεις και εθισμούς που πάντα αυξάνονται σε περιόδους κρίσης. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με την ικανότητα του καθενός και αν υπάρχει και τύχη -γιατί χρειάζεται και τύχη- ο καθένας μπορεί να έχει ένα καλύτερο μέλλον στο ποδόσφαιρο.

προπονητής Ερμή Εξοχής

Είμαστε δύσκολη ομάδα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε φέτος την ομάδα με παιδιά του χωριού. Όλοι αυτοί που παίζουν είναι παλιοί ποδοσφαιριστές, κορεσμένοι, κουρασμένοι, μεγάλοι σε ηλικία, που δεν επιθυμούν τις προπονήσεις και επειδή ξέραμε τι γίνεται, δε ρίσκαρα περισσότερο, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Είμαι προπονητής στην ομάδα που έπαιξα πολλά χρόνια. Αν ερχόταν ένας προπονητής που θα το έβλεπε καθαρά επαγγελματικά, δε θα κρατούσε πολλούς ποδοσφαιριστές από αυτούς που παίζουν σήμερα. Δεν μπορείς να τους πιέσεις όχι να αφήσουν τις δουλειές τους για να κάνουν προπονήσεις -αυτό δε γίνεται φυσικά- αλλά ούτε τις συνήθειες χρόνων. Αν τους πιέσεις, μπορεί να τους χάσεις. Οι μικροί σε ηλικία παίζουν πρώτη φορά φέτος ποδόσφαιρο και είναι πολύ δύσκολο. Ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθούν.
Το αποτέλεσμα είναι άδικο για εμάς με βάση τις ευκαιρίες και την απόδοση των ομάδων, παρά τις απουσίες που είχαμε. Συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα και στη διαιτησία. Ξέραμε την αντίπαλη ομάδα, γιατί είμαστε κοντινά χωριά. Έχει δουλέψει πολύ το καλοκαίρι. Πάντως οι αντίπαλοί μας ήταν λίγο σκληροί στο παιχνίδι τους.
Στόχος της ομάδας και των ανθρώπων που είναι στη διοίκηση ήταν να κάνουμε μία ομάδα που θα είναι καλή και αν μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο, τότε δε θα την αφήσουμε. Τώρα φυσικά εδώ που έχουμε φτάσει στόχος είναι μόνο η άνοδος. Πιστεύω ότι στα μπαράζ θα είμαστε σίγουρα. Μπορούμε να βγούμε και πρώτοι, γιατί με βάση το πρόγραμμα έχουμε τους βασικούς αντιπάλους μας εντός έδρας. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και δεν ξέρει κανείς ποιος θα βγει πρώτος. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας όπως στο σημερινό παιχνίδι.
Έχουμε ποδοσφαιριστές από το χωριό που παίζουν σε άλλες ομάδες που επιστρέφουν στη μεταγραφική αυτή περίοδο, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο. Είναι σχεδόν σίγουρα κλεισμένοι πέντε παίκτες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι από το χωριό. Δεν αποκλείουμε φυσικά ποδοσφαιριστές που θέλουν να έρθουν στην ομάδα και δεν κατάγονται από εδώ, αρκεί να είναι καλοί χαρακτήρες.
Στα χρόνιας της γενιάς μου υπήρχαν πιο καλοί και πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Στη Γ' κατηγορία πάντως δεν μπορείς να βρεις εύκολα πολλούς ποιοτικούς παίκτες και κυριαρχεί η δύναμη. Οι καλοί ποδοσφαιριστές δε θα παίξουν στη Γ' κατηγορία. Εγώ πάντως στην ομάδα έχω τρεις τέσσερις πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.