Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Μ. ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟΧΩΡΩ και τυπικά από το "υπόλειμμα ΠΑΣΟΚ" και τους επιστρέφω τα σύμβολα της διαδρομής μου σε αυτό για 37 ΧΡΟΝΙΑ.
Ισχυρίζονται στο Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ ότι υπηρέτησαν την πατρίδα. Όμως το έκαναν καταστρατηγώντας κάθε Έννοια Δικαίου, Ηθικής και Αξιοπρέπειας, με αποτέλεσμα να μην αντέχει άλλο ο πολίτης. Τώρα θα πληρώσουν το τίμημα από τον κριτή λαό που με την ψήφο του θα αξιολογήσει τα πεπραγμένα των 2,5 χρόνων συγκυβέρνησης.
 
Συμμετείχα στο ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια. Από το 1977 στην τότε ΠΑΣΠ, μετά νεολαία ΠΑΣΟΚ, και έκτοτε στο ΠΑΣΟΚ έως τη μετάλλαξή του το 2012 με το Βενιζέλο. Τότε είπα φτάνει. Ξόδεψα τη ζωή μου τόσα χρόνια για ένα καλύτερο αύριο. Σκότωσαν τα όνειρα της νεότητάς μου και αυτά της επόμενης γενιάς.
Τώρα μαζί με τους πολίτες που στενάζουν σήμερα, που αγωνιούν για το αύριο και παλεύουν για το μέλλον. Υπέρ των αδυνάτων και των μικρομεσαίων με σχέδιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, με συνέργειες προοδευτικής κατεύθυνσης στη πράξη. Καθημερινά λοιπόν για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία των ευπαθών ομάδων.
Δεν μπορεί να υπάρχει πολίτης που να κρυώνει, που να πεινά, που να μην έχει φάρμακα και περίθαλψη, που να μην έχει στέγη.
 
Είχα αποφασίσει να υποστηρίξω το Σύριζα για να φύγουν οι συγκυβερνώντες, όχι εντασσόμενος σε αυτόν, αλλά βοηθώντας ενεργά αφού δεν υπήρχε άλλη πολιτική προοπτική.
Σήμερα μετά την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ανοίγει μια νέα προοπτική, μια νέα ελπίδα για τον τόπο μας και τους πολίτες. Συντάσσομαι με τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί δέχομαι το περιεχόμενο της διακήρυξης, γιατί πιστεύω και πίστευα από πριν στη Διαφάνεια, τη λογοδοσία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στρατεύομαι στον εκλογικό αγώνα για νίκη και απαλλαγή.
Ως πρώην μέλος για χρόνια της Σ.Ε. Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΑΧΕΝ, ως γραμματέας της Γ' Τ.Ο. Κατερίνης για 11 χρόνια, ως πρώην μέλος για δύο θητείες του Γρ. Πόλης της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Πιερίας, και ως πρώην υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πιερίας, χαιρετίζω την ίδρυση του κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου και δηλώνω την πλήρη στήριξη και συμμετοχή μου στο νέο κόμμα, καθώς αποτελεί για μένα, την μόνη εγγύηση που θέτει τις βάσεις για ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος στην υπηρεσία των Ελλήνων.
Πιστεύω σ΄ αυτό το νέο ξεκίνημα που έχει ως αφετηρία την προσφορά στην πατρίδα και τους πολίτες της και όχι δέσμιο σε κέντρα συμφερόντων.
Στηρίζω τις αρχές και αξίες του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών που προσδοκούν δημόσιο ήθος, δημοκρατικές αντιλήψεις, κοινωνικό όραμα, και συνέχιση των αγώνων για μια δίκαιη κοινωνία.
Αποχωρώ και τυπικά από το "υπόλειμμα ΠΑΣΟΚ" και τους επιστρέφω τα σύμβολα της διαδρομής μου σε αυτό όταν ήταν πραγματικό ΠΑΣΟΚ, αφού τώρα πλέον δεν έχουν καμιά αξία. Αυτοί αποδείχτηκαν "αχάριστοι" και όχι εγώ. Την τιμή μου και την αξιοπρέπειά μου δεν την διαπραγματεύτηκα ποτέ.
 
Αξιοπρέπεια, Ανθρωπιά... Διαφάνεια, Λογοδοσία.
Τώρα ξανά στα δύσκολα, για τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Με όλη μου τη δύναμη για την Πιερία.
Αυτό πίστευα πάντα, αυτό έκανα έως τώρα και αυτό θα κάνω ΠΑΝΤΑ.
 
Εμμανουήλ Μιχ. Κοσμαδάκης
Οικονομολόγος- πρώην Διοικητής ΨΝΠΟ
πρώην υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πιερίας