Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Έχουν θράσος οι υπεύθυνοι για την κατάντια της Πιερίας

Ως «δύναμη ευθύνης» εμφανίζονται οι απερχόμενοι (και εκ νέου υποψήφιοι) βουλευτές Πιερίας της Ν.Δ. Έχουν δίκιο. Έχουν πράγματι τη μεγάλη, αν όχι την αποκλειστική ευθύνη
για την κατάντια του τόπου μας.
Είναι αυτοί που ευνόησαν με την ψήφο τους και τον παρά μας (τον παρά  και των φορολογούμενων Πιεριέων) τους ιδιώτες της εθνικής οδού που χαντάκωσαν την οικονομία του τόπου μας. Είναι αυτοί που, την ώρα που πετσόκοβαν στη Βουλή μισθούς και συντάξεις, κονδύλια για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία και τη πρόνοια, χάριζαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στο όνομα της «ανάπτυξης» και της δημιουργία θέσεων εργασίας. Μόνο που δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν αν και πώς αυτά τα δώρα στην «Αιγαίο» ευνόησαν εν τέλει την ανάπτυξη της Πιερίας και τι θέσεις εργασίας δημιούργησαν.
Έχουν πράγματι τη μεγάλη, αν όχι την αποκλειστική ευθύνη, γιατί υπερψήφισαν όλα τα χαράτσια που φόρτωσαν στις πλάτες των μισθωτών, αγροτών, μικρομεσαίων, ακόμη και των ανέργων της Πιερίας, διατηρώντας την εσαεί  φορολογική ασυλία των λιγοστών επώνυμων που λυμαίνονται δημόσιους και κοινοτικούς πόρους. 
Έχουν πράγματι τη μεγάλη, αν όχι την αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια τουΝοσοκομείου Κατερίνης, που χτίστηκε μετά από αγώνες δεκαετιών του Πιερικού λαού και αφέθηκε εγκληματικά να λειτουργεί με λειψό προσωπικό και λιγοστά κονδύλια.
Έχουν πράγματι τη μεγάλη, αν όχι την αποκλειστική ευθύνη, γιατί υπερψήφισαν όλους εκείνους τους νόμους που αφαίρεσαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 60% των πόρων τους.
Κι έχουν περίσσιο θράσος να περηφανεύονται για τις όποιες ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους στη Βουλή, που ακόμη και στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν ήταν παρά ήταν μια απειροελάχιστη διόρθωση των τεράστιων ζημιών που οι ίδιοι προκαλούσαν.
Ήρθε όμως η ώρα, ο λαός της Πιερίας να τους ανταποδώσει τις ευθύνες αυτές. Στέλνοντάς τους σπίτι. Κι αυτούς και το κόμμα τους.
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ