Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ανεύθυνος και καιροσκόπος ο Αντ. Σαμαράς - Εκλογές Απαλλαγής και Αλλαγής


Η Σοσιαλιστική Προοπτική εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την απαράδεκτη εν ψυχρώ δολοφονία των Γάλλων σκιτσογράφων από ομάδα
φανατικών ισλαμιστών. Η τυφλή βία του φανατισμού έπληξε την καρδιά της Ευρώπης στοχεύοντας σε μια κατ΄ εξοχήν ευρωπαϊκή αξία, εκείνη της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική καταγγέλλει την πρόχειρη, ανήθικη και καιροσκοπική προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αυτοπροσώπως να εργαλειοποιήσουν το θλιβερό συμβάν προς όφελός τους προπαγανδιστικά για τους σκοπούς του προεκλογικού τους αγώνα.

Μια τέτοια ανεύθυνη στάση από τη μία στοχοποιεί τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες και τους αφήνει έκθετους στις ορέξεις των ντόπιων ακροδεξιών ρατσιστών, από την άλλη δυναμιτίζει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της χώρας με το μεγαλύτερο μέρος του αραβομουσουλμανικού κόσμου.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική εκφράζει την ανησυχία της για την αυξανόμενη «πολιτιστική μνησικακία» μέσα στην ίδια την Ευρώπη, είτε υπό τη μορφή του μουσουλμανικού αντιδυτικισμού, είτε υπό τη μορφή της ακροδεξιάς και νεοσυντηρητικής ισλαμοφοβίας και καλεί τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις να συσπειρωθούν και να δώσουν την απάντησή τους απέναντι σε κάθε απόπειρα εκτροχιασμού στη δίνη της πολιτικής και πολιτισμικής οπισθοδρόμησης.

*****

Εκλογές Απαλλαγής και Αλλαγής
Πριν από την τελευταία ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας, ως πολίτες αυτής της χώρας, καλέσαμε τους βουλευτές να δουν κατάματα τη στυγνή πραγματικότητα και να καταψηφίσουν τους ενδοτικούς τοποτηρητές της νεοφιλελεύθερης διεθνούς, τους πρόθυμους εκποιητές του εθνικού πλούτου και του μέλλοντος της κοινωνίας μας.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διενεργούνται πράγματι σε μια από τις πιο κρίσιμες, πιο δυσοίωνες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Όμως για αυτό δεν φταίει κανείς άλλος παρά οι ηθικοί αυτουργοί και οι πραγματικοί τελεστές της παρακμιακής εξέλιξης ενός παρασιτικού καπιταλισμού στη χώρα, τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και αλλοτριωμένοι «σοσιαλιστές» μαζί με τους «πολιτικούς σώγαμπρους» που βρήκαν στέγη και άλωσαν τον ιστορικό εκφραστή της Αλλαγής στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί οι ίδιοι αποτελείωσαν το μακρόχρονο καταστροφικό έργο τους σύροντας τη χώρα στην περιπέτεια των νεοφιλελεύθερων μνημονίων, κόντρα σε κάθε οικονομική λογική, κόντρα στην πλειοψηφική αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτοί οι ίδιοι είναι που τρομοκρατούν, αξιοποιώντας το αδιέξοδο που οι ίδιοι προκάλεσαν!

Επιτέλους, ήρθε λοιπόν ο καιρός να απαλλαγούμε από όλους αυτούς!

Όμως οι ερχόμενες εκλογές, εκτός από την ιστορική ευκαιρία της Απαλλαγής, έχουν και έναν πρόσθετο, πιο σημαντικό χαρακτήρα: σηματοδοτούν την εκκίνηση μιας, σύντομης ελπίζουμε, διεργασίας μετεξέλιξης του πολιτικού μας συστήματος, γνήσια δημοκρατικής πολιτειακής αναδόμησης και προοδευτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Είναι οι εκλογές που θα δώσουν το έναυσμα για μια βαθιά Αλλαγή στην ελληνική κοινωνία, συμβατή και συγχρονισμένη με την ιστορική αναγκαιότητα της σοσιαλιστικής μετεξέλιξης, ως απάντηση στα συστημικά αδιέξοδα στην Ευρώπη και διεθνώς.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική θα παλέψει σε αυτήν την κατεύθυνση. Θα είναι παρούσα, ολοένα και περισσότερο, ολοένα και πιο ενεργή, αυθύπαρκτη, αυτόνομη, ακηδεμόνευτη, υποχρεωμένη αποκλειστικά και μόνο στα μέλη της και στις αρχές και στα ιδανικά της. Ο καιρός πλησιάζει που πρέπει να ανταποκριθούμε όλες και όλοι στην ανάγκη της επιβίωσης της χώρας και στις απαιτήσεις των οραμάτων μας. Γρηγορείτε συμπολίτες.