Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

 Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου
μετείχε για πρώτη φορά ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Κατερίνης Δημήτριος Μάνος. Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχήθηκε στα μέλη τα δέοντα.
Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από κληρικούς συνεργάτες του, επισκέφθηκε τον Κολινδρό. Στην είσοδο της ιστορικής κωμοπόλεως τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Η επίσκεψη άρχισε από την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου, όπου έγινε υποδοχή από τη Γερόντισσα Ειρήνη και τη Μοναστική Αδελφότητα. Συνέχεια είχαν οι Ιεροί Ναοί Αγίας Θεοδώρας, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Δημητρίου. Πραγματοποιήθηκαν επί τόπου ξεναγήσεις στους ιστορικούς Ιερούς Ναούς, τα μουσεία και τα κειμήλια. Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη συνέπεσε με την επί τόπου εργασία ομάδων καταγραφής κειμηλίων καθηγητών και φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, που εργάστηκε στον Κολινδρό από 27-30 Δεκεμβρίου, καθώς στους Ενοριακούς Ναούς και τα Παρεκκλήσια φυλάσσονται περί τα 1000 εκκλησιαστικά κειμήλια. Η εργασία καταγραφής θα συνεχισθεί και μετά την Πρωτοχρονιά.
Στο ίδιο κλίμα, την ίδια ημέρα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισκέφθηκε, με περιφερειακούς συμβούλους και συνεργάτες της, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. Ανταλλάχθηκαν ευχές για τη νέα χρονιά, ενώ τέθηκαν και στόχοι συνεργασίας για το 2015.