Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πρώτη φορά συμμετείχε η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ στην Έκθεση Τουρισμού ΕΜΙΤΤ 2015 στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Για πρώτη φορά η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας πήρε μέρος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της  Κωνσταντινούπολης ΕΜΙΤΤ 2015,  που διεξήχθη από τις 22 έως τις 25
Ιανουαρίου με δικό της stand στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Τουρκία είναι μία νέα μεγάλη τουριστική αγορά, που η ΕΞΕΠ  θεωρεί ότι πρέπει να προσεγγίσουμε τουριστικά. Η Πιερία δεν είναι επί του παρόντος μία οικεία  στον μέσο Τούρκο επισκέπτη περιοχή, αν και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να την καταστήσουν αναγνωρίσιμο και ελκυστικό προορισμό. Υπάρχει άνετη οδική πρόσβαση μέσω της Εγνατίας οδού φέρνοντας πλέον την Κων/πολη των 17 και πλέον εκατομυρρίων κατοίκων σε απόσταση 7 ωρών από την Πιερία, και επίσης είναι κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει αξιολογότατη νυχτερινή ζωή με σύγχρονα κέντρα διασκέδασης και γαστρονομικούς θησαυρούς που ελκύουν τους Τούρκους επισκέπτες και αποτελεί την βάση για μικρές αποδράσεις στις γύρω περιοχές.
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης κ. Kadir Topbas. Το περίπτερο της Πιερίας επισκέφθηκε επίσης πλήθος κόσμου καθώς και η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ της Κωνσταντινούπολης κυρία Μαρία Ραχμανίδου, η οποία δέχθηκε την πρόσκληση της προέδρου της Ένωσης κυρίας Ξυπτερά Λάμπρου Ευαγγελίας να επισκεφθεί την Πιερία και δεσμεύτηκε να εντάξει στην τουριστική προβολή τον Όλυμπο. Οι ξενοδόχοι και διευθυντές των ξενοδοχείων της Πιερίας έδωσαν σημαντικό παρόν στην έκθεση και ομαδικά προσπάθησαν να κάνουν γνωστό τον τόπο μας στους tour operators της Τουρκίας.


Από πλευράς ΕΞΕΠ συμμετείχαν η  Πρόεδρος Ξυπτερά Λάμπρου Ευαγγελία και  ο Αντιπρόεδρος κύριος Ζώβας Γεώργιος