Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Την Δευτέρα στην Αθήνα η συνάντηση για την Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη του Μακρυγιάλου

Ένα πάγιο αίτημα στέγασης των πολύ σημαντικών ευρημάτων της αρχαιολογικής σκαπάνης του αξιόλογου αρχαιολόγου Μάνθου Μπέσιου και της ομάδας του φαινόταν ότι θα
ολοκληρώνονταν  στο 2015 με την  συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα της Γενικής Γραμματέως της κ. Λίνας Μενδώνη.  Με μεγάλη ικανοποίηση όλοι όσοι ασχοληθήκαμε ενεργά με αυτό το έργο παρακολουθούσαμε την  εξέλιξη των εργασιών και περιμέναμε την ημέρα που θα επισκεπτόμασταν για να δούμε αυτόν τον αρχαιολογικό πλούτο να εκτίθεται δημόσια σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Αυτά που βγήκαν στην δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την μείωση του επισκέψιμου  χώρου της Μουσειακής Αποθήκης  στα 200 τ.μ. θεωρώ ότι αδικούν  την έκθεση των σημαντικών ευρημάτων  και κρίνεται αναγκαίο ο καθένας με τον θεσμικό του ρόλο να συμβάλλει στην κατεύθυνση  της ολοκλήρωσης του έργου με τέτοιο τρόπο ώστε και η περιοχή του Μακρυγιάλου  αλλά και όλης της Πιερίας να αποκτήσει αυτό που της αξίζει. Πρέπει να αντιληφθούμε  όλοι πόσο σημαντικό είναι να προβάλλεται η πολιτιστική μας κληρονομιά και τι μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας η αύξηση της επισκεψιμότητας  στην περιοχή.
                                                                                                                  Μαρία Μίχου

                                                                                                          π. Βουλευτής Πιερίας