Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για την παιδική φτώχεια, την υγεία, την ασφάλεια στην εργασία και την επέτειο της Κρήτης

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Το μνημόνιο εκτίναξε στα ύψη την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα

Παρέμβαση για την 25η επέτειο της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού έκανε στις 26/11/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
«Παρότι ο ΟΗΕ από το 1989 υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού  εντούτοις η κατάσταση σε πολλές χώρες είναι δραματική», επισήμανε ο Νότης Μαριάς και  συνέχισε: «Ειδικότερα στην Ελλάδα λόγω των μνημονίων που επέβαλε η τρόικα σύμφωνα με Έκθεση της UNICEF το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών με παιδιά βυθίστηκε στα επίπεδα του 1998, η παιδική φτώχεια επιδεινώθηκε καθώς από 23% το 2008 έφτασε στο 40,5% το 2012 και η χώρα κατατάσσεται  πλέον στην προτελευταία θέση των κρατών του ΟΟΣΑ με βάση το ποσοστό των νέων που δεν σπουδάζουν και δεν εργάζονται.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κατά την πενταετία 2009-2013, αυξήθηκαν δραματικά τα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που αδυνατούν να προσφέρουν βασικά αγαθά στα παιδιά τους, με ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες».
Και ο Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες κατέληξε:
«Φτωχοποιήθηκε λοιπόν με τα μνημόνια ο Ελληνικός λαός και συντελείται εκτεταμένη καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:





 Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Τα μνημόνια υπονομεύουν την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία

Μιλώντας στις 25/11/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο  Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το θέμα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Τόνισε ότι δεν απασχολεί μόνο σήμερα την κοινωνία, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πρώτα απ’ όλα έχει μια διάσταση ανθρώπινη, διότι η υγεία είναι σημαντικό, κεφαλαιώδες αγαθό για τον ίδιο τον άνθρωπο. Έχει διάσταση οικονομική διότι εφόσον δεν τηρείται η νομοθεσία η οποία έχει επιβληθεί, δίνετε η ευκαιρία μ’ αυτόν τον τρόπο σε διάφορες επιχειρήσεις να στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό αφού έτσι έχουν χαμηλότερα κόστη.

Ταυτόχρονα όταν δεν τηρούνται οι κανόνες υγείας και ασφάλειας κατά την εργασία δημιουργούνται και επιπλέον κόστη στο ίδιο το σύστημα υγείας των κρατών μελών.

Μάλιστα αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα για χώρες όπως η Ελλάδα στην οποία λόγω του μνημονίου οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί δραματικά.



Το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

https://www.youtube.com/watch?v=Xo76FkCggB4&feature=youtu.be



Μήνυμα του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τιμούμε όλοι μας την ιστορική επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, στιγμή που σηματοδότησε την αμετάκλητη, αδιάσπαστη και παντοτινή Ένωση του νησιού μας με τη μητέρα πατρίδα.
Ο ηρωισμός και το επαναστατικό φρόνημα των Κρητών ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στις Μεγάλες Δυνάμεις είναι πολύτιμη παρακαταθήκη και αποτελούν οδηγό και για εμάς, ώστε να δίνουμε με αποφασιστικότητα και πίστη στα ιδανικά της πατρίδας μας τη δική μας μάχη.
Μια μάχη ενάντια σε όσους σήμερα επιβουλεύονται ξανά την εθνική μας κυριαρχία, ενάντια στην τρόικα που καταδυναστεύει το μέλλον των παιδιών μας και στα μνημόνια.
Στόχος να αποτινάξουμε τον ζυγό των τοκογλύφων δανειστών και να πάρουμε πίσω την Ελλάδα.