Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΤ χτύπησαν δημοσιογράφους έξω από την ΕΣΗΕΑ λόγω επίσκεψης Σαμαρά

Οι διαμαρτυρίες πολλαπλασιάστηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι είδαν να καταφτάνει αντί του κ. Παπούλια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (Vid)
Με τους άνδρες των ΜΑΤ ήρθαν αντιμέτωποι την Κυριακή δημοσιογράφοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικό κτίριο της ΕΣΗΕΑ.
Στόχος τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τη φιέστα που οργανώθηκε από το ΔΣ της Ένωσης και το Μορφωτικό Ίδρυμα, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου του δημοσιογραφικού κλάδου, όσο και για την παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Ο κ. Παπούλιας έχει δεχθεί έντονη κριτική για την υπογραφή του σε όλες τις μνημονιακές πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μεταξύ των οποίων και εκείνης του λουκέτου στην ΕΡΤ.
Οι διαμαρτυρίες πολλαπλασιάστηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι είδαν να καταφτάνει αντί του κ. Παπούλια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν μπροστά από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, δεν επέτρεπαν την είσοδο και με βίαιο τρόπο έσπρωξαν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους που διαμαρτύρονταν, απωθώντας τους έως τις αρχές της οδού Βουκουρεστίου, προκειμένου να εισέλθει στο κτήριο ο Πρωθυπουργός.
Pause
Current Time1:54
/
Duration Time2:30
Loaded: 0%
Progress: 0%
Fullscreen
00:00
Mute
360p
 
Όπως γράφει η ΕΡΤ OPEN, δεν δίστασαν να χτυπήσουν την Πόπη Χριστοδουλίδου παρά το γεγονός ότι είναι ΑΜΕΑ.
Οι συγκεντρωθέντες περιορίστηκαν στο να φωνάξουν συνθήματα τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο του κ. Σαμαρά.
Μπροστά στην ένταση που δημιουργήθηκε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρώην πρόεδρος Νίκος Κιάος κατέβηκαν στην είσοδο και ζήτησαν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να πάψουν να κτυπούν τους συναδέλφους που συνέχισαν να διαδηλώνουν.
Έπειτα από αρκετή ώρα, τα ΜΑΤ έφυγαν μπροστά από την είσοδο του κτιρίου της Ακαδημίας παραμένοντας όμως στα περιμετρικά στενά.
Μεταξύ άλλων καλεσμένων κατέφτασαν η σημερινή εκπρόσωπος Τύπου και πολιτική προϊσταμένη της ΝΕΡΙΤ, Σοφία Βούλτεψη, εναντίον της οποίας ακούστηκε το σύνθημα "Όλοι μαζί να φτιάξει το μαλλί",ο πρώην υπουργός Τύπου της κυβέρνησης Σημίτη, Χρήστος Πρωτόπαπας, η πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος ειρωνεύτηκε τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές, επειδή τον αποδοκίμασαν έντονα.
Φωτογραφία και βίντεο: Eurokinissi