Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Πνέει τα λοίσθια ο παλιός χρόνος 2014, που μας πότισε
σαν χώρα και σαν άτομα με πολλά φαρμάκια.
Έρχεται ο Νέος χρόνος 2015. Τι θα μας ξημερώσει; Τι θα μας φέρει; Τι μπορούμε να τον κάνουμε να μας φέρει;
Ας κρατούμε ζωντανή την ελπίδα για το καλλίτερο και άς συμβάλλουμε ενεργά όλοι μας, κατά το ποσοστό που μας αναλογεί και μερικοί -αν το λέει η καρδιά μας- ας κάνουμε και την υπέρβαση.
Πέραν απ΄ τα ευχολόγια, Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Πέραν από τα τυπικά ευχολόγια, μας χρειάζεται περισσότερη ουσία.

Σωτήριον Έτος 2015       
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ευχές για ατομική ψυχοσωματική υγεία, σε μια κατά το δυνατόν υγιέστερη και εξαγνισμένη Κοινωνία και Πολιτεία, όπου το νόμιμο να είναι ταυτόχρονα ηθικό και επομένως δίκαιο και έτσι το σημείο αναφοράς να είναι ο Άνθρωπος.

Για να ευοδωθούν τα ανωτέρω, που φυσικά με τα υπάρχοντα δεδομένα φαντάζουν ουτοπιστικά, χρειάζεται αλλαγή του οπτικού πρίσματος (ατομικά, Κοινωνικά, Πολιτειακά).
Χρειάζεται καθοριστικά η οπτική γωνία του: Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος και η μετεξέλιξη του χωριστικού Εγώ στο αλληλέγγυο Εμείς.

Τα άτομα με την διαφορετικότητά τους, λόγω της πραγματικής, πολυποίκιλης αλληλοσύνδεσης και αλληλεπίδρασης, μπορεί να ευτυχούν, μόνον όταν ευτυχεί το σύνολο της Κοινωνίας.

Για να είναι η Κοινωνία ευημερούσα και ευτυχής, χρειάζεται να είναι πρώτα υγιής. Χρειάζεται πρώτα να θεραπευτεί από τις πληγές της και να γιατρευτεί από τις μολύνσεις και τις δυσαρμονίες.

Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο να αποκαλυφθούν τα πιθανώς κακοφορμισμένα τραύματα και οι αιτίες των μολύνσεων και των δυσαρμονιών.
Αυτά έχουν κόστος, έχουν πόνο, εγείρουν αντιστάσεις από ψυχοπαθητικές προσωπικότητες, λαμόγια, Εφιάλτες, τυφλωμένους πειθήνιους υπήκοους και ξένους τοξικούς παράγοντες, αλλά ... δεν γίνεται διαφορετικά.

Χρειάζεται να βοηθηθεί το κάθε άτομο να εγκαταλείψει τους λωτούς της λήθης, να ξυπνήσει από του λήθαργου την πλάνη και να αφήσει το όποιο ολέθριο βόλεμα. Σκεφτόμενο τον μελλοντικό δικό του θάνατο , σε αντιπαραβολή με την ζωή και την ελπίδα του μέλλοντος, που είναι τα παιδιά, σε μια Κοινωνία αρμονική ιδεατά, έστω και μέσω διαμάχης.

Για να γίνουν αυτά, απαιτείται η συνειδητοποίηση και η φιλοσόφηση των καταστάσεων από όλους, η συνειδητή αισιόδοξη επιλογή και η συνειδητή σύνδεση όλων μεταξύ τους στην συνολική οντότητα Κοινωνία.

Το εγχείρημα φαντάζει από υπερβολικά δύσκολο έως αδύνατο. Όμως χρειάζεται μόνον μια κρίσιμη μάζα, που σαν καταλύτης μπορεί να δράσει πραγματικά καταλυτικά στο σύνολο της Κοινωνίας.
Η ανάγκη που κινεί τα πάντα, στην θετική της εξέλιξη, με την αλλαγή στάσης του νου και της καρδιάς, πάντα φέρνει στο προσκήνιο ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, την Παγκόσμια ενέργεια της Αγάπης και κινητοποιεί: Στην αρχή τους πιο ευαίσθητους και στη συνέχεια και τους υπόλοιπους.

Εμείς οι απλοί πολίτες ας επιζητούμε την αλήθεια και το δίκαιο, τον ενθουσιασμό, την δημιουργικότητα,τον έρωτα, το αληθινό χαμόγελο ,το φως και τον φωτισμό, από την δική μας γνώση και εμπειρία, αλλά και από το φως φωτισμένων συνανθρώπων μας.
Εμείς οι απλοί άνθρωποι ας ξεκαθαρίσουμε μέσα μας ότι δεν μπορούμε να είμαστε πια μόνοι παρέα με τον φόβο, αλλά σε σύνδεση και αλληλέγγυοι με τους συνανθρώπους μας και το περιβάλλον, στο τεράστιο πλέγμα ενεργειακών πλεγμάτων και δεσμών στην Κοινωνία και συνολικά στην ζωή.

Είθε το 2015 να είναι η αρχή της πνευματικής αφύπνισης, της πνευματικής επανάστασης και η απαρχή μιας φωτισμένης εποχής, με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Χρόνια Πολλά

Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας