Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Αντίγραφο ποινικού μητρώου ηλεκτρονικά

Τέλος στην αναμονή των πολιτών για να λάβουν το αντίγραφο ποινικού μητρώου θέλει να βάλει νέα ηλεκτρονική υπηρεσία όπου πλέον προβλέπει την χορήγηση του ηλεκτρονικά.


Με την νέα υπηρεσία που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Αθανασίου μπαίνει τέλος στην αναμονή των πολιτών για τη λήψη αντιγράφων ποινικού μητρώου προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στο μητρώο άμεσα.

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου βρίσκεται πλέον σε λειτουργία και χθες τα πλεονεκτήματά του παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα καλύπτει τον ευρύτερο κύκλο του Ποινικού Μητρώου και μέσω αυτού καταχωρίζονται και υπόκεινται σε διαχείριση με συστηματικό τρόπο τα μητρώα των πολιτών από το σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας με άμεσο, αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο. Καλύπτονται συγκεκριμένα 165 Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών και Εφετεία ανά την επικράτεια σε 63 πόλεις της χώρας.
Στόχος είναι η απλούστευση των εσωτερικών διαδικασιών για τις υπηρεσίες, ο περιορισμός των δαπανών και η γρήγορη και αποτελεσματική καθημερινή εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών που αιτούνται αντίγραφο Ποινικού Μητρώου.
Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ.
Στην παρακάτω εικόνα περιγράφονται τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος