Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

14χρονος παραδόθηκε ζωσμένος με εκρηκτικά για να γλιτώσει από τους τζιχαντιστές

Σοκαριστικό βίντεο: 14χρονος παραδόθηκε ζωσμένος με εκρηκτικά για να γλιτώσει από τους τζιχαντιστές

Η συγκλονιστική στιγμή που 14χρονος καμικάζι αυτοκτονίας παραδίνεται στις Αρχές για να μπορέσει να γλιτώσει από το ISIS. Λειτουργούσε για λογαριασμό των τζιχαντιστών (Vid)
Ένα 14χρονο αγόρι από τη Συρία παραδόθηκε στις Αρχές αποφασίζοντας να μην πυροδοτήσει τον μηχανισμό με τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο.
Το αγόρι είχε ενταχθεί εθελοντικά στους τζιχαντιστές και προοριζόταν για καμικάζι αυτοκτονίας, ωστόσο χρησιμοποίησε τη θέση του σαν "μάρτυρας" για να μπορέσει να γλιτώσει.
Στόχος ήταν ένα σιιτικό τζαμί στη Βαγδάτη. Ο μικρός που ακούει στο όνομα Usaid Barho παρουσιάστηκε με τα χέρια ψηλά στους αστυνομικούς ζητώντας να τον σώσουν.
Όπως δήλωσε, εντάχθηκε στο ISIS επειδή πίστευε στο Ισλάμ και θεωρούσε πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να ανταποκριθεί καλύτερα στην πίστη του. Οι τζιχαντιστές του είπαν πως αν δεν γίνει μαχητής οι σιίτες θα βίαζαν τη μητέρα του.
"Μας καλλιέργησαν την ιδέα πως οι σιίτες είναι άπιστοι και πρέπει να τους σκοτώσουμε" είπε ο Usaid. Οι τζιχαντιστές τον είχαν μεταφέρει σε στρατόπεδο εκπαίδευσης, όπου έπρεπε να επιλέξει αν θα γινόταν μαχητής ή καμικάζι αυτοκτονίας. Ο ίδιος επέλεξε το δεύτερο, ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο ίσως θα μπορούσε να αποδράσει και να παραδοθεί.
Όπως και τελικά έγινε. Ο νεαρός ανέφερε μάλιστα πως ονειρευόταν να γίνει γιατρός πριν ενταχθεί στους κόλπους των τζιχαντιστών.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


http://news247.gr/