Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σακοράφα, Χόκμαρκ για το Παλαιστινιακό

Δείτε βίντεο με ολόκληρο το διάλογο της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Σοφίας Σακοράφα και του Σουηδού Γκούναρ Χόκμαρκ του Λαϊκού Κόμματος για το Παλαιστινιακό:

Για υπότιτλους πατήστε CC πάνω στο βίντεο.

Παρακάτω ο διάλογος:

Σακοράφα: 
Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε,
Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο συνάδελφο από πότε πιστεύει ότι η κατοχή μπορεί να είναι παράγοντας ειρήνης σε μια περιοχή και από πότε πιστεύει ότι η αντίσταση μπορεί να ονομάζεται τρομοκρατία; - Η αντίσταση ενός λάου απέναντι στην κατοχή που ένας άλλος λαός επιβάλλει σε αυτόν;

Χόκμαρκ: 
Μπορώ να πω με βεβαιότητα στη συνάδελφό μου ότι η κατοχή πρέπει να σταματήσει, ότι η κατοχή πρέπει να τελειώσει έχοντας επιτύχει ειρήνη και την αναγνώριση της ειρηνικής συμβίωσης. Αλλά αν δεχτούμε κινήματα όπως η Χαμάς, η Χεζμπολάχ αλλά και τους πιο εξτρεμιστές, τότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν αγωνίζονται για ένα ανεξάρτητο, δημοκρατικό και κυρίαρχο κράτος.
Παλεύουν για μια κοινωνία όπου τα δικαιώματα των ανθρώπων εξευτελίζονται. Δεν θα έχουμε και δεν θέλω να υπάρξει ένα Παλαιστινιακό κράτος υπό τον έλεγχο ανθρώπων που σήμερα ελέγχουν τη Γάζα. Θέλω ένα παλαιστινιακό κράτος που μπορεί να εκπληρώσει τις δημοκρατικές του υποχρεώσεις, που σέβεται τους πάντες.
Αυτό είναι το καθήκον μας να εξασφαλιστεί και αυτό απαιτεί μια μακροπρόθεσμη διαδικασία.