Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Μία τουρκική κορβέτα στις Κυκλάδες και ένα προτεκτοράτο - Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Μία τουρκική κορβέτα στις Κυκλάδες και ένα προτεκτοράτο - Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Προπαντός... "ψυχραιμία"

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην
εφημερίδα "Εμπρός"

Όπως γνωρίζετε πριν από λίγες ημέρες παραβίασε την εθνική μας κυριαρχία εισερχόμενη στα ελληνικά χωρικά ύδατα μία τουρκική κορβέτα. Συγκεκριμένα, το πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου. Ακολούθως πέρασε το στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου, πλέοντας σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τις ελληνικές ακτές. Στη συνέχεια τράβηξε προς Μήλο και για εννέα ολόκληρες ώρες μπαινόβγαινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Προ ετών είχε φθάσει μέχρι το Σούνιο. Φυσικά και δεν είναι άσχετη η πρωτοφανής αυτή τουρκική πρόκληση με τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν στην Κύπρο μας. Αυτό το οποίο κραυγάζουν προς κάθε κατεύθυνση όμως οι “νταβατζήδες” των ΜΜΕ και τα καθώς πρέπει πολιτικά think tank είναι: Προπαντός ψυχραιμία.

Μάταια ανησυχούν. Η “ψυχραιμία” είναι δεδομένη σε αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα, αφού δεν έχουν κανένα σκοπό να διακινδυνεύσουν την ησυχία τους, προχωρώντας στο αυτονόητο, στην προστασία δηλαδή της εθνικής μας κυριαρχίας. Όσο για την λέξη “ψυχραιμία”, ψύχραιμα έμβια όντα σε αυτόν τον πλανήτη για όσους δεν τον γνωρίζουν, όντα δηλαδή τα οποία έχουν αίμα ψυχρό είναι μόνο τα ερπετά! Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που θέλουν την ησυχία τους. Είναι και οι πάτρωνές τους, οι αφέντες του χρήματος, που θέλουν και αυτοί ησυχία για να κάνουν τις business τους.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία έχει παραβιάσει κάθε αρχή δικαίου στην Ελληνική μεγαλόνησο Κύπρο. Η Αμερική κρατάει ίσες αποστάσεις, στάση η οποία ευνοεί την Τουρκία η οποία είναι το κράτος που προκαλεί. Και όχι μόνο. Την ίδια ώρα που υπάρχει αυτή η κρίση, σχεδιάζει ναυτική πολεμική άσκηση στην περιοχή μαζί με την Τουρκία. Αλλά και η περίφημη Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ενταχθήκαμε και με τον τρόπο αυτό δήθεν θα αποφεύγαμε την τουρκική απειλή, τηρεί σιγή ιχθύος.

Δεκαοχτώ χρόνια πριν, σε μία βραχονησίδα του Νοτιοανατολικού Αιγαίου στα Ίμια, οι Τούρκοι με μία πρωτοφανή πρόκληση δημιούργησαν την εθνική ντροπή με τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Και τότε όπως και τώρα οι αφέντες του χρήματος και των ΜΜΕ μιλούσαν για ψυχραιμία. Σήμερα 18 χρόνια μετά η Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την Ελλάδα του Σημίτη και του Πάγκαλου.

Όσο για εμάς, εκείνη την τραγική νύχτα όταν τρεις γενναίοι έπεφταν στο καθήκον για να παραμείνουν τα γαλανά νερά του Αιγαίου Ελληνικά, τότε για τα Ίμια είχαμε βγάλει μία προκήρυξη που είχε τίτλο: “Προτιμότερος ο πόλεμος από την ταπείνωση.

Το ίδιο λέμε και τώρα και είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν είμαστε ψύχραιμοι.

Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙAΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ