Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Νότης Μαριάς για τον Έμπολα και τις τουρκικές παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση  λήψη μέτρων για τον  Έμπολα τώρα.
Την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της υπόλοιπης πολιτισμένης Δύσης
καταδίκασε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς  μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 20/10/2014.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς ο θανατηφόρος ιός του  Έμπολα έχει πλήξει την Αφρική εδώ και πολλά χρόνια.
Όσο όμως ο ιός ήταν περιορισμένος στην Αφρική, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, η πολιτισμένη Δύση παρέμεινε προκλητικά αδιάφορη.
Τότε που έπρεπε να επενδυθούν πόροι για την αντιμετώπιση του Έμπολα η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της σφύριζαν αδιάφορα.
Τώρα η επιδημία του Έμπολα είναι προ των πυλών. Προ των πυλών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Τώρα πλέον οι κίνδυνοι για πιθανή μετάλλαξη του ιού είναι αυξημένοι. Τώρα πλέον τα θύματα του Έμπολα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Τώρα επιτέλους ξύπνησε η Ε.Ε, επισήμανε με νόημα ο Νότης Μαριάς..
Χρειάζονται λοιπόν επείγοντα μέτρα, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, όμως τα 500 εκατ. Ευρώ που έχει υποσχεθεί η Ε.Ε. να αποδεσμεύσει δεν επαρκούν για τις χώρες της Αφρικής που έχουν φτωχοποιηθεί από την οικονομική εκμετάλλευση.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε υποβάλλοντας τις παρακάτω προτάσεις:
1).Πρέπει να ενισχυθούν οι εθελοντικές οργανώσεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν τη μάχη στην Αφρική όπου το ΔΝΤ και η Διεθνής Τράπεζα εφαρμόζοντας  νεοφιλελεύθερες πολιτικές διέλυσαν κυριολεκτικά τις δομές υγείας των χωρών στην ήπειρο αυτή.
2).Πρέπει να ενταθεί η έρευνα για να βρεθεί το εμβόλιο για τον Έμπολα.
3).Στα κράτη μέλη της Ε.Ε. πρέπει να υπάρξει αποφασιστική και κατεπείγουσα προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα με έμφαση στην αύξηση των νοσοκομειακών κλινών για την ιατρική περίθαλψη των ασθενών του Έμπολα.  Και όλα αυτά σε μια φάση που τα μνημόνια έχουν επιβάλλει δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία στα κράτη του ευρωπαϊκού νότου.
4).Τέλος επιβάλλεται να αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα και να εγκατασταθούν στα αεροδρόμια και στα λιμάνια θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων και τη συνακόλουθη προστασία των τοπικών  κοινωνικών από τον θανατηφόρο αιμορραγικό πυρετό.
Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: 



Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τις τουρκικές παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μιλώντας την Τετάρτη 22/10/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, επισήμανε ότι η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά δυναμιτίζοντας την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς το τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros συνοδευόμενο από δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη πραγματοποιεί παράνομες έρευνες στην υφαλοκρηπίδα και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου δημιουργώντας κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι τη Δευτέρα 20/10/2014 είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την τρέχουσα Συνοδό η παράνομη και προκλητική στάση της Τουρκίας κατά της Κύπρου.

Δυστυχώς η εν λόγω πρόταση απορρίφθηκε από το Προεδρείο.

Όταν τελικά συζητηθεί η παράνομη στάση της Τουρκίας κατά της Κύπρου στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες το Νοέμβριο εύχομαι να μην είναι αργά κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

Ακολουθεί βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: