Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Δεύτερη στην Ευρώπη η Στεφανίδη!

Η Κατερίνα Στεφανίδη κρατούσε το χρυσό στα χέρια της στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης, όμως η Αντζέλικα Σιντόροβα της έκλεψε την πρωτιά στο τελευταίο άλμα
(4.65μ) αφήνοντάς την στην δεύτερη θέση με 4.60 μ.

Σπουδαία εμφάνιση από την 24χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ, η οποία χάρισε στην ελληνική αποστολή το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση, έχοντας ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια της σεζόν σε κάθε της παρουσία, κάτι που εξαργύρωσε εν τέλει στους αγώνες της ελβετικής πόλης.
Η Στεφανίδη άφησε τα 4.35μ, πέρασε με την πρώτη τα 4.45μ και με την δεύτερη τα 4.55μ που την έφερε στην τρίτη θέση της κατάταξης, μέχρι το επόμενο άλμα της. Η δεύτερη προσπάθεια στα 4.60μ την έθεσε επικεφαλής, έχοντας ακόμη περιθώριο μέχρι το 4.71μ, που είναι το ρεκόρ της, από τον περασμένο Ιούλιο στο Μονακό.
Σιντόροβα, Ρίζιχ και Κράσνοβα επιχείρησαν να αντεπιτεθούν στα 4.65μ χωρίς όμως να τα καταφέρουν, με τη Στεφανίδη να αποτυγχάνει με τη σειρά της, παραμένοντας όμως στην κορυφή. Ενώ οι περισσότερες είχαν ολοκληρώσει τις προσπάθειές τους, η Σιντόροβα «χτύπησε» στο τέλος, περνώντας το ύψος στο… νήμα που της χάρισε και το χρυσό. Το χάλκινο μετάλλιο, επίσης με 4.60μ πήρε η Αντζελίνα Κράσνοβα.
Δεν τα κατάφερε η Κυριακοπούλου
Αντίθετα, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια, μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ είχε μόλις μία επιτυχημένη προσπάθεια στα 4.35μ, ενώ απέτυχε στα 4.45μ, μένοντας από νωρίς εκτός συνέχειας και στην 7η θέση της κατάταξης.
Χαμηλά ο Τσιάμης
Μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν, αρκετά μακριά από τα 17μ. Ο αθλητής μας είχε καλύτερη επίδοση στα 16.39μ με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ έκανε επίσης άλματα στα 16.23μ και στα 16.07μ., καταλαμβάνοντας την 10η θέση μεταξύ των 12 του τελικού.
Το χρυσό μετάλλιο με 17.46μ πήρε ο Γάλλος Μπέντζαμιν Κομπαορέ, δεύτερος ακολούθησε ο Ρώσος Λιούκμαν Άνταμς με 17.09μ και τρίτος ο συμπατριώτης του Αλεκσέι Φιοντόροφ με 17.04μ.


Διάβασε περισσότερα στο: Δεύτερη στην Ευρώπη η Στεφανίδη! | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook