Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Όχι Γιάννης αλλά... Γιαννάκης!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... faretra
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι παντελώς άδικος, αντικοινωνικός και δεν πρέπει να υπάρχει», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει.

Δεν είναι ζήτημα λάθους, είναι ζήτημα λάθους φιλοσοφίας» είπε!
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ένα συνολικό φορολογικό νομοσχέδιο, «όπου ο καθένας θα φορολογείται σε σχέση με τη φοροδοτική του ικανότητα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει έναν φορολογικό νόμο, ο οποίος θα αντιμετωπίζει γενικά το θέμα της περιουσίας, στον οποίο εντάσσονται και τα ακίνητα, και καθορίζεται από τη δημιουργία περιουσιολογίου και τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός».
Επ' αυτών των δηλώσεων μπορεί κανείς να παρατηρήσει: πώς είναι δυνατόν να παίζουμε με την αγωνία των πολιτών – κάνοντας τέτοιου είδους δηλώσεις - που βρέθηκαν σε μια νύχτα κατά την κυβέρνηση "πλούσιοι" και βαριά φορολογούμενοι, αντιμετωπίζοντας μάλιστα άμεσο κίνδυνο να χάσουν τα όποια περιουσιακά τους στοιχεία, τη στιγμή μάλιστα που, στην πράξη, τους λείπουν τα στοιχειώδη ακόμη και γι αυτή τη διαβίωση;
Είναι άλλο πράγμα να παίζουμε με τις λέξεις κι άλλο με την αγωνία των πολιτών!
2014-08-14-politiki-teukros-giannis-giannakis2Όταν ο γραμματέας λοιπόν του εκκολαπτόμενου κυβερνητικού κόμματος λέει ότι δεν είναι ζήτημα λάθους αλλά λάθους φιλοσοφίας, τι εννοεί;
Πάντως όχι ότι πρόκειται για ένα χαράτσι-εργαλείο, για να δημιουργήσει η κυβέρνηση τεχνητό χρέος στους πολίτες και να τους αρπάξει, με εντολή της ΕΕ, τις περιουσίες, για τη δημιουργία ενός εξαθλιωμένου και απόλυτα ελεγχόμενου λαού!
Κι ενώ, κατ' αρχήν, δηλώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ταυτόχρονα... βάζει τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας ότι στο φορολογικό νόμο θα ενταχθούν και τα ακίνητα, με τη δημιουργία περιουσιολογίου και τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός. Χωρίς όμως επί της ουσίας να εξηγεί τι διαφορετικό, από αυτό που κάνει η σημερινή κυβέρνηση, θα κάνει το δικό του κόμμα!
Και έπειτα, με ποιόν τρόπο θα κρίνεται η φοροδοτική ικανότητα; Γιατί σήμερα ένας που έχει κάποιο ακίνητο, κατά την κυβέρνηση, έχει και φοροδοτική ικανότητα.
Η οποία βέβαια πάντα κατά την κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με τον αν είναι εργαζόμενος ή άνεργος, με το αν έχει ή όχι εισόδημα, με το αν έχει ή όχι θέρμανση τον χειμώνα, με το αν τα παιδιά του πηγαίνουν νηστικά ή χορτάτα στο σχολείο, με το αν εν τέλει μπορεί στοιχειωδώς να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας.
Δηλαδή, οι συγκεκριμένες δηλώσεις όχι μόνο δεν ξεκαθαρίζουν τα πράγματα αλλά για τους πολλούς τα συσκοτίζουν περισσότερο. Και βέβαια, απέχουν παρασάγγας από την ξεκάθαρη δήλωση -που δεν γίνεται τέτοια- ότι με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα φορολογήσουμε τις μεγάλες περιουσίες, κάτι που πιστεύουμε ότι θα ανακουφίσει την πλειοψηφία των πολιτών, των οποίων οι περιουσίες δεν θα κινδυνεύσουν.
Είναι προφανές ότι τέτοιες ή ανάλογες δηλώσεις, δίνουν το στίγμα ότι η αυριανή κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να είναι Γιάννης αλλά... Γιαννάκης!
Και ποιος βέβαια δεν θα ήθελε, από αυτούς που σήμερα υποφέρουν, από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, να μην είναι έτσι!
Τεύκρος

http://faretra.info