Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΚΚΕ αγροτικής ανάπτυξης, Λίτσα Αμανατίδου, συνοδεία του συντονιστή της ΝΕ Πιερίας και μέλος της ΚΕ του κόμματος, Ζήση Ζάννα, τον υπεύθυνο αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Στέργιο Καστόρη, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Συμεωνίδη και μέλη του κόμματος της ΟΜ π. Δήμου Δίου, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη χαλαζόπτωση. 
Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν την Καρίτσα, την Βροντού και την Κονταριώτισσα και συνομίλησαν με τις διοικήσεις των συνεταιρισμών καπνού και με καπνοπαραγωγούς για τις ζημιές στις καλλιέργειες τους. Κοινή θέση του κλιμακίου και των παραγωγών είναι η επίσπευση της καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ, παρότι υπολειτουργούν λόγω μνημονιακών περικοπών, η καταβολή προκαταβολών στους αγρότες για να μπορέσουν να καλύψουν τα άμεσα έξοδά τους, η αποζημίωση σε σύντομο χρονικό διάστημα και η πίεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Η επίσκεψη σε χωράφια της περιοχής κατέδειξε το μέγεθος της καταστροφής το οποίο δεν επιτρέπει, σύμφωνα και με επισημάνσεις των εμπόρων στους παραγωγούς, την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους για την φετινή χρονιά. 
Σε δηλώσεις της η Λίτσα Αμανατίδου ανέφερε " Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για παρέμβαση στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πληγέντες παραγωγούς στην περιοχή του πρώην δήμου Δίου. Καλεί του αγροτικούς συλλόγους και τους συνεταιρισμούς να ασκήσουν πιέσεις σε κάθε κατεύθυνση ώστε οι αγρότες να ανακουφισθούν από την ζημιά που υπέστησαν".
Τέλος επισήμανε ότι "Αυτοί που μέσω των μνημονίων απαξίωσαν τον ΕΛΓΑ και οδήγησαν την μικρομεσαίααγροτιά στην ανέχεια, την ανασφάλεια και φτώχεια δεν μπορούν σήμερα να εμφανίζονται ως προστάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα ως κυβέρνηση της αριστεράς θα εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο για την πρωτογενή αγροτική παραγωγή με τον αγρότη στο επίκεντρο και όχι θύμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.