Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Μια θλιβερή απομίμηση...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... oxafies.com
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι περισσότεροι γόνοι καλών οικογενειών έχουν βγει σκάρτοι θλιβερές απομιμήσεις των σπουδαίων γονιών τους και αργότερα καταστράφηκαν άσχετα με τα χρήματα,και την δόξα που είχαν με αίμα κατακτήσει οι σπουδαίοι γονείς τους. Είναι
απλά η επιβεβαίωση μιας πικρής αλήθειας.Ότι τα παιδιά αυτά, κακομαθημένα και αμάθητα από τις απαιτήσεις και της δυσκολίες τις πραγματικής ζωής, είδαν την ζωή με τα επιπόλαια και υπεροπτικά τους μάτια, επιτρέποντας στα άγρια θηρία που ο ίδιος ο πολιτισμός δημιουργεί σαν αντιστάθμισμα 
να τους κατασπαράξει.
Ο ανόητος στις δυσκολίες, ο χορτάτος κυριολεκτικά και κοινωνικά, ο χαϊδεμένος θα ψάξει στα εύκολα να ζήσει να παρασιτήσει, και με την πρώτη δυσκολία θα πνιγεί σε μια κουταλιά νερό, ανίκανος να αντιδράσει, να διεκδικήσει, να απαιτήσει.Θα παραιτηθεί και θα ψάξει να χαθεί σε ουτοπικούς κόσμους ή θα συμβιβαστεί ρίχνοντας ακόμα πιο χαμηλά την ανύπαρκτη αξιοπρέπεια του. Κοινώς θα χαθεί για πάντα κάτω από το μεγαλείο των προγόνων του.
Κάνω αυτή την εισαγωγή γιατί θέλω να μιλήσω για μια μέρα πριν από χιλιάδες χρόνια.Μια μέρα που οι υπέρλαμπροι απόγονοι κάποιων σπουδαίων αληθινά ανθρώπων αγνοούν την ύπαρξή της.
Οι σπουδαίοι λοιπόν Έλληνες, της απάτης ,της κλεψιάς, της μίζας και του εύκολου κέρδους, αυτοί οι ελληνες που ξοδεύουν τεράστια ποσά για πολυτέλειες, που κουνάνε προκλητικά τους γοφούς τους πάνω στα τραπέζια σε σκυλάδικα και έχουν γεμίσει τις τροφαντές κοιλιές τους χρόνια τώρα προκαταβολικά, ξέχασαν την ιστορία που γράφτηκε μια τέτοια ζεστή μέρα  στα μέσα περίπου του Αυγούστου στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ κάτω από τους πρόποδες του βουνού Καλλίδρομου.
Ήταν εκείνη η μέρα που κάτι απίστευτα γενναίο έγινε έτσι ώστε να επιτραπεί στον παγκόσμιο πολιτισμό να ανθίσει.
Ακόμα ένα μυστικό που οι νέοι Έλληνες δεν γνωρίζουν, είναι ότι οι Έλληνες του τότε, δεν ήταν υπεράνθρωποι. Δεν ήταν γίγαντες ούτε είχαν εκπαιδευτεί από τους θεούς. Οι αντίπαλοί τους, από όλες τις γωνιές της γης, ήταν το ίδιο και περισσότερο ρωμαλέοι και σωματώδεις, ψηλοί, και εκπαιδευμένοι θανάσιμα, ψημένοι καθώς ήταν κάτω από τις σκληρές απάνθρωπες στέπες της ανατολής. Ήταν σε πολλές περιπτώσεις πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι για την νίκη.
Πολεμούσαν και εκείνοι για την ζωή τους που θα τους αφαιρούσε ο Μονάρχης αν δεν κατάφερναν αυτό που ήθελε. Ούτε ηλίθιοι ήταν εκείνοι, και οι Έλληνες έξυπνοι.
Αυτό που κατάφεραν οι Έλληνες θα μπορούσε να το καταφέρει οποιοσδήποτε λαός στον κόσμο ΑΝ είχε την ελληνική παιδεία.
Δεν σας τα είπαν καλά τα πράγματα στα σχολεία Έλληνες. Η μάλλον ξέχασαν να πουν το πιο σημαντικό το οποίο έχει γίνει η μεγαλύτερη κατάρα για τους απογόνους των ηρώων εκείνης της εποχής.
Ότι η παιδεία δεν είναι κληρονομικό χάρισμα. Και δεν υπάρχει κανένας Λυκούργος για να την διδάξει.
Για να πει σε αλαζόνες ότι δεν σε κάνει η μάνα σου Έλληνα σπουδαίο και τρανό. Η παιδεία σε κάνει Έλληνα.Ότι δεν υπάρχει κάτι μαγικό στο κύτταρο σου που πρέπει να υποχρεώνει όλο τον κόσμο να σε προσκυνήσει επειδή γεννήθηκες από Έλληνα.Για να σε πιάσει από το αυτί και να σε μαλώσει επειδή έγινες κωλοπαιδο επειδή πνίγεσαι από περηφάνεια που άλλοι εσκεμμένα φρόντισαν να νοιώσεις. Για να σε διδάξει οτι οι αρετές που κάνουν έναν άνθρωπο πραγματικό άνθρωπο ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ και δεν αποκτούνται μαγικά.Για την σπουδαιότητα, του να εργάζεσαι για το καλό του συνόλου γιατί μόνο μέσα από αυτό εξυψώνεσαι αληθινά.
Οι Θερμοπύλες πραγματοποιήθηκαν όχι γιατί πολέμησαν Έλληνες.Έγιναν γιατί πολέμησαν άνθρωποι με σχέδιο, με όραμα και ιδανικά.Δεν υπάρχει ίχνος φυλετικής ανωτερότητας.
Υπήρξε όμως περίσσια πνεύματος και ευφυΐας. Λάθος μάθημα διδάχτηκαν  οι σημερινοί υπόδουλοι Έλληνες.Τα μεγάλα θαύματα κερδίζονται, δεν χαρίζονται.Οι Σπαρτιάτες έφτιαξαν ένα πρότυπο πολιτείας μέσα στο οποίο άνθισαν χάρες και αρετές που οι σημερινοί στερημένοι πραγματικής παιδείας Έλληνες δεν μπορούν ούτε την έννοια να συλλάβουν.
Και για αυτό το λόγο οτι έγινε τότε και αργότερα και πιο πριν, είναι κληροδότημα ολόκληρης της ανθρωπότητας.Το μάθημα που έπρεπε πρώτοι από όλους να το πάρουμε εμείς σαν Έλληνες καταλήξαμε να το πάρουμε τελευταίοι ΑΝ τελικά το πάρουμε.Είναι το φως της κληρονομιάς έντονο και μας τυφλώνει.Είναι τα συμφέροντα πολλά και εύθραυστα ώστε να μας ξυπνήσουν από τον λήθαργο της παρακμής και καταστροφής που χρόνια τώρα βρισκόμαστε. Αν όλοι οι λαοί μπορούν να γίνουν Έλληνες μέσα από την παιδεία τους, είναι ένας λόγος παραπάνω για εμάς που καταγόμαστε από τόσο σπουδαίους ανθρώπους να διεκδικήσουμε πάλι τα πρωτεία. Αυτο βέβαια προϋποθέτει να καταλάβουμε οτι δεν είμαστε κάτι σπουδαιότερο από όλους του υπόλοιπους λαούς, αλλα μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα μόνο με τα κατάλληλα πρότυπα.
Μέχρι να γίνει ομως αυτό θα είμαστε μια θλιβερή απομίμηση. Μια ακαθαρσία στο πάτωμα της ακρόπολης που τα χρόνια και οι αιώνες θα σβήσουν. Κανείς δεν θα θυμάται τους σύγχρονους έλληνες αυτά τα κακομαθημένα κωλόπαιδα σημαντικών προγόνων.Σαν όλα τα νωθρά κατεστραμμένα παιδιά που ζουν με το παρελθόν θα γίνουμε πρεζάκηδες, ικέτες, και υποταγμένοι σε εκείνους που μπορούν και έχουν συμφέροντα να το κάνουν.
Και θα έρθει κάποτε μια στιγμή όπου θα ξεχάσουμε και τον λόγο που νοιώσαμε κάποια στιγμή τόσο αδικαιολόγητα περήφανοι και μοναδικοί.


Κωνσταντίνος Δροσάκης

oxafies.com