Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Επεισόδια με τουρίστες από την πτώχευση τουριστικού πρακτορείου - ''Φέσι'' 3εκ.€ σε ξενοδόχους - Ανυπολόγιστα προβλήματα στον τουρισμό!

- Το ''κανόνι'' του τουριστικού πρακτορείου φέρνει ντόμινο προβλημάτων στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν
- Επεισόδια με εγκλωβισμένους τουρίστες στο αεροδρόμιο της Ρόδου, που ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν
- Το ''φέσι'' μόνο για τους ξενοδόχους της Ρόδου και της Κω αγγίζει τα 3εκ.€ - Ακυρώνονται πτήσεις
- Σε τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την ρωσοουκρανική κρίση
- Τι φοβάται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας στον απόηχο του «λουκέτου» 


Έντονο κλίμα ανησυχίας έχει προκαλέσει στους τουριστικούς επιχειρηματίες της Ρόδου, η πτώχευση του ρωσικού πρακτορείου Labirint Τravel. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, τα χρέη του ρωσικού πρακτορείου, μόνο στα ξενοδοχεία Ρόδου και Κω, προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με δεδομένο ότι στο νησί των Ιπποτών, βρίσκονται περίπου 5.000 τουρίστες του συγκεκριμένου πρακτορείου, υπάρχουν φόβοι, να προκληθούν σοβαρά προβλήματα με ευρύτερες επιπτώσεις. Παράγοντες της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδιους του υπουργείου Τουρισμού, επιδιώκοντας να υπάρξει λύση με πολιτική παρέμβαση και να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έχουν προκληθεί μικροεπεισόδια με εγκλωβισμένους τουρίστες του πρακτορείου, που πιθανόν να πάρουν σοβαρές διαστάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, αν δεν δοθούν λύσεις.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την ρωσοουκρανική κρίση τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, στον απόηχο του «λουκέτου» του Labirint Τravel.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ προειδοποίησε δε, ότι θα υπάρχουν κι αλλά προβλήματα στον τουρισμό λόγω της κρίσης. ''Πέρυσι είχαμε 1,35 εκατ. Ρώσους τουρίστες και 250.000 Oυκρανούς. Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε τον ίδιο αριθμό στους Ρώσους... Δεν θα τα καταφέρουμε οι Ρώσοι τουρίστες υπολογίζονται φέτος σε 1,1 με 1,2 εκατ., ενώ για τους Ουκρανούς η πτώση είναι πάνω από 50%» εξήγησε.

«Εδώ και μήνες μας ανησυχεί η εικόνα στη Ρωσία, περιμέναμε ότι θα είχαμε δυο – τρεις χρεοκοπίες μικρών γραφείων, αυτό είναι μεγάλο» τόνισε για το Labirint Τravel ο κ. Ανδρεάδης. «Λόγω του εμπάργκο έκλεισαν τράπεζες, το ρούβλι πέφτει, ο κόσμος στη Ρωσία έχει τρομερή ανασφάλεια και ανησυχία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ανδρεάδη στη χώρα μας αυτή την στιγμή βρίσκονται 8.000 ρώσοι τουρίστες μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου, από τους περίπου 30.000 που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.

«Μέλημά μας είναι οι 8.000 τουρίστες να μην κληθούν να ξαναπληρώσουν για τη διαμονή τους. Τοπικά ελληνικά γραφεία δέχθηκαν να καλυφθεί το υπολειπόμενο κόστος της διαμονής. Νομίζω ότι οι πελάτες που έχουν κλείσει με το γραφείο αυτό, θα κάνουν νέα κράτηση με άλλους οργανισμούς» ανέφερε.

Πηγή: Τηλεόραση ΣΚΑΪ, rodiaki.gr


http://www.newsit.gr/