Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Θράσος κυβερνητικών βουλευτών που προκαλεί

Θράσος κυβερνητικών  βουλευτών που προκαλεί…
Του Δημήτρη Τσιμούρα
Εκεί που προσπαθείς να ηρεμήσεις και έστω για λίγο να ξεχαστείς, να ξεχαστείς από τα απανωτά προβλήματα που η πολιτική αυτών που την ασκούν συσσωρεύει,
εκεί που έστω και για λίγο ξεχνάς το μακρύ χέρι της  Εφορίας, το δάνειο που σου στερούν τη δυνατότητα αποπληρωμής του, τα απανωτά χαράτσια, τα χρέη προς το δημόσιο που προκύπτουν με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»,  τον πλειστηριασμό που, όπου να είναι  έρχεται, το χαρτζιλίκι που δεν έχεις να δώσεις στα άνεργα παιδιά σου, τα οποία μάλιστα  πρέπει και να δικαιολογήσουν το πώς ζουν,  εκεί που προσπαθείς να ξεχάσεις τη ληστεία που έκαναν στα ταμεία, που εσύ πλήρωνες μια ζωή,  για να έχεις γιατρούς,  φάρμακα και μια αξιοπρεπή σύνταξη, εκεί που προσπαθείς να ξεχάσεις τόσα και τόσα, όπως το χάρισμα των δρόμων και των υποδομών εν γένει –που και εσύ πλήρωσες-  στους Μπόμπολες και τους λοιπούς επιτηδείους,  εκεί που πας να ξεχάσεις τόσα και τόσα,  που πήγαν τη ζωή μας πενήντα και εκατό χρόνια πίσω,  έρχονται αυτοί,  πού το ψέμα το έχουν κάνει επιστήμη, αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους γι όλα αυτά,  να μας προκαλέσουν για μια ακόμη φορά!
Η… είδηση είναι ότι 28 βουλευτές της ΝΔ  έχουν υποβάλει  ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας σχετικά με την «Αύξηση των μηνιαίων δόσεων σε 100, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία»!
Η εν λόγω είδηση προκύπτει κυρίως από δελτία τύπου που οι ίδιοι οι βουλευτές εκδίδουν αυτοδιαφημιζόμενοι για το… «ενδιαφέρον» που δείχνουν για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οφειλέτες, ενώ ταυτόχρονα πάνε να καλύψουν τα νώτα τους και να δικαιολογήσουν προκαταβολικά την ψήφο τους για τη μείωση των συντάξεων πού ήδη έχουν στα σκαριά, παρουσιάζοντάς την σαν   κάτι το αναγκαίο, αφού τα ταμεία δεν θα έχουν πλέον να πληρώσουν!
 Στο ίδιο κείμενο της ερώτησης  διαπιστώνουν λες και είναι… παρατηρητές  ότι  «τα χρέη ιδιωτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο αυξάνονται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου, σχεδόν 1 δισ. ευρώ το μήνα στο πρώτο πεντάμηνο του 2014, ενώ οι συνολικές οφειλές προς  Δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 159 δισ. ευρώ ή στο 87% του ΑΕΠ»!
Ότι  «σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, από την αρχή της κρίσης, περίπου 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και περισσότερες από 700.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί και σίγουρα η ανεργία δεν θα παταχθεί χωρίς τη συμβολή της μικρομεσαίας επιχείρησης».
Ενώ μάλιστα  διαπιστώνουν ότι «το φαινόμενο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών, που βαίνει δυστυχώς αυξανόμενο, είναι ταφόπλακα στις επιχειρήσεις και οριστική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο».
Αυτοί που μας λένε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, αυτοί  που μας λένε ότι μας σώζουν, αυτοί οι ίδιοι κάνουν και τις παραπάνω διαπιστώσεις, χωρίς βέβαια να εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό και χωρίς φυσικά να αναγνωρίζουν τις εγκληματικές τους ευθύνες γι όλα αυτά.   Παρουσιάζονται δηλαδή σαν… παρατηρητές, ενώ, ως φαίνεται, κυβερνούν… φαντάσματα!
Δηλαδή στην ουσία επιδιώκουν να πετύχουν  με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια!   Αφ’ ενός στρώνουν το έδαφος,  για να δικαιολογήσουν την αυριανή τους ψήφο όσον αφορά την επικείμενη  δραματική μείωση των συντάξεων και τον παραπέρα περιορισμό των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει, και αφετέρου   αυτοδιαφημίζονται, πρώτον για το… «ενδιαφέρον» που δείχνουν απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία και δεύτερον για την πρόταση… «διευκόλυνσης» των οφειλετών προς  αυτά, ώστε αύριο να μπορούν να επιδείξουν… «έργο» και να έχουν «πρόσωπο»,  για να ξαναζητήσουν την ψήφο μας!
Όταν όμως οι ίδιοι ψήφιζαν και  ψηφίζουν τους νόμους που μας οδήγησαν σ’  αυτήν την κατάσταση, τότε κρύβονται.  Δεν το διαλαλούν και κρατούν σιγή ιχθύος!  Προφανώς γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ποιους αυτοί οι νόμοι εξυπηρετούν και ποιους οδηγούν σε αδιέξοδο και μάλιστα αρκετές χιλιάδες και στην αυτοκτονία, όταν τα κόμματά τους με θράσος  προκαλούν λέγοντας ότι πρόκειται για τη… «σωτηρία» μας…!
Γιατί όμως,  για παράδειγμα, δεν στέλνουν  δελτίο τύπου,  όταν ψηφίζουν για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, για το κούρεμα – ληστεία των ταμείων, για τα εκατομμύρια δις ευρώ  των που έδωσαν  και δίνουν  στους τραπεζίτες, για την απελευθέρωση των κατασχέσεων, για την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στους δανειστές, για τα μνημόνια και τους λοιπούς νόμους, που μόνο τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβους και κομπιναδόρους εξυπηρετούν, για τους νόμους που επιτρέπουν την άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων, για τους φόρους που  απαιτούν  ακόμη και από άνεργους, για όλες αυτές  τις πράξεις τους που δεν έχουν τελειωμό;
Η δικαιολογία ότι μας τα επιβάλλει αυτά η Τρόικα προφανώς δεν έχει ισχύ, γιατί αυτοί με την ψήφο τους έφεραν και κρατούν την Τρόικα και επιτέλους,  αφού ισχυρίζονται ότι είναι για το καλό μας,  γιατί δεν βγαίνουν με ανάλογα δελτία τύπου προς διαφήμισή  τους, όπως κάνουν για την περίπτωση της ρύθμισης των δόσεων που προτείνουν;  Γιατί δεν βγαίνουν να διαφημίσουν ότι  για το καλό μας  ξεπουλούν οι ίδιοι την πατρίδα  ή ότι ο πλούτος πρέπει να μαζεύεται σε ελάχιστα χέρια κάτι  για το οποίο βοηθούν και αυτοί με την  ψήφο τους;
Έχει και όρια η κοροϊδία! Γιατί στην ουσία δεν  κάνουν τίποτα παραπάνω από το βαμβάκι και το οινόπνευμα που θα ζητούσε ένας ψυχρός εκτελεστής, για να… καθαρίσει τις πληγές του θύματός του που ξεψυχά, βγάζοντας μάλιστα και δελτία τύπου για την… «ανθρωπιά» του!
Όμως, όπου η ντροπή απουσιάζει και ταυτόχρονα  δίνεται χώρος  για να αλωνίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, τότε το θράσος τους περισσεύει!  
ΥΓ. Τώρα, αν αυτού του τύπου οι ερωτήσεις γίνονται πράγματι με πρωτοβουλία των ίδιων των βουλευτών, για να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο ή γίνονται κεντρικά από τη ΝΔ για αποπροσανατολισμό του κόσμου,  αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Και βέβαια δεν αποκλείεται να έχουν ετοιμάσει κεντρικά και άλλες ανάλογες «παρεμβάσεις»,  προφανώς για να ροκανίζουν το χρόνο και να εξαπατούν τους… αφελείς!

Σάββατο 5/7/14
Πηγή: Δια χειρός Αλιθέρση