Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΛΟΦΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
 Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με επικεφαλής το μέλος της Π.Γ Κώστα Ήσυχο, το συντονιστή της Ν.Ε. Ζήση Ζάννα, μέλη της Ν.Ε. και τη νεολαία του
ΣΥΡΙΖΑ παρέστη στο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στον Τρίλοφο Πιερίας στις 17.7.1943. αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στα θύματα του ναζισμού.
Σε μια εποχή που  στη χώρα μας ο ναζισμός σηκώνει κεφάλι, η ιστορική μνήμη είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον κίνδυνο αυτό . Ο  ναζισμός και οι ντόπιοι συνεργάτες τους κατέστρεψαν τη χώρα και είναι χρέος μας σήμερα να τον εμποδίσουμε και να τον πολεμήσουμε, σαν ελάχιστο χρέος προς όλους αυτούς που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αποκρουστική αυτή ιδεολογία. Δεν ξεχνάμε ότι ο ναζισμός στην χώρα μας ήταν και είναι  το δεκανίκι της άρχουσας τάξης για να μπορέσει να περάσει τα σχέδιά της και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της ενάντια στους εργαζόμενους και τον Ελληνικό λαό.


Δεν ξεχνάμε επίσης τις πολεμικές κατοχικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Είναι ιστορικό μας χρέος να διεκδικηθούν από την γερμανική κυβέρνηση. Η ατολμία των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, σήμερα ιδιαίτερα που ο λαός μας ζει ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα. Δεν γινόμαστε επαίτες αλλά σαν λαός απαιτούμε  αυτά που δικαιούμαστε και αυτά που μας ανήκουν από την ιστορία.