Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΔΟΥ: Αναγκαστικές κατασχέσεις και ποινικές διώξεις αντι ευνοικού διακανονισμού για ληξιπρόθεσμα χρέη..

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Καθυστερεί η φορολογική δικαιοσύνη,αντισυνταγματική η αυτόφωρη διαδικασία για φορολογικά αδικήματα παρελθόντων ετών.                 
H ΔΟΥ Κατερίνης όπως κι άλλες σε απαρέγκλιτη εφαρμογή της σκληρής οικονομικής πολιτικής των Μνημονίων με φρενήρεις ρυθμούς στέλνει  ακατάπαυστα σε καθημερινή
βάση κατά εκατοντάδες σε οφειλέτες   που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο ακόμη και ποσών όπως 8.000 χιλ ευρώ,, αντί διακανονισμού, εκθέσεις αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτων πολλαπλάσιας αξίας η κινητών πραγμάτων,που επιδίδουν δικαστικοί επιμελητές σε συμπολίτες μας που αδυνατούν πλέον να εκπληρώσουν  στοιχειωδώς λόγω περικοπής μισθών και άλλων φορολογικών βαρών η απώλειας της θέσης εργασίας  τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, έχοντας φθάσει κυριολεκτικά σε απόγνωση.
Στήν περίπτωση αυτή εφόσον δεν προβλέπονται τουλάχιστον 48 δόσεις παρά μόνο 12 η 24   για διακανονισμό η ακόμη περισσότερες,η εναπομείνασα οδός αντίδρασης ειναι η προσφυγή στην διοικητική Δικαιοσύνη ιδιαίτερα σε οτι αφορά τον φόρο εισοδήματος που καθορίζεται μετα την αποστολή του εκκαθαριστικού Σημειώματος η οταν ερχεται η ταμειακή βεβαίωση οπότε ειναι επιβεβλημένο να ασκηθεί Ανακοπή του ΚΕΔΕ..
Να υπενθυμίσουμε οτι πολλοι συμπολίτες μας κατα  ευθεία παράβαση του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ συλλαμβάνονται και διαπομπεύονται με την αυτόφωρη διαδικασία στερούμενοι του δικαιώματος να ετοιμάσουν την νομική τους υπεράσπιση για ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές στο Δημόσιο προηγ. ετών αντι να παραπεμφθούν  με την τακτική διαδικασία παρόλο που για αυτό το μείζον νομικό και κοινωνικό  ζήτημα εχει αποφανθει νομολογιακά το Τριμ Πλημ Κατερίνης,που εκρινε αντισυνταγματικο τον Ν3943/2011.
Αν η Κυβέρνηση, που θα διαπραγματευτεί τις επόμενες ημέρες με την τρόικα την επιμήκυνση των δόσεων, και  γνωρίζει την δυσμενη οικονομική κατάσταση και αδυναμία των φορολογουμένων που εχουν γονατίσει και ισοπεδωθεί,  δεν θεσπίσει αμεσα  περισσότερες δόσεις ωστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι χωρις μεγάλες προσαυξήσεις , τότε μοιραία, αφου η ΔΟΥ καταθέτει για οφειλές ανω των 5000 χιλ. ευρώ. για την οποία  προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον εξι μηνών, ευρώ Αιτήσεις ποινικής δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδ.Κατερίνης θα βρεθούν χιλιάδες συμπολίτες μας κατηγορούμενοι στο εδώλειο του Μον Πλημ Κατερίνης αντιμέτωποι με βαριές ποινές σε σχέση με την ποινική απαξία της κατηγορούμενης πράξης και παρεπόμενες χρηματικές,οπως προβλέπει ο Ν3943/2011 αρθρ.3 ειδικά αν δεν τους αναγνωρισθούν ελαφρυντικές περιστάσεις του αρθρου 84 ΠΚ και στην συνέχεια αν η επιβληθείσα ποινή δεν ανασταλλεί επι τριετία η μετα το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο αν η ποινη τους μεταραπεί σε 5 ε/ημέρα ειναι υποψήφιοι να φυλακισθούν αν δεν δύνανται να την εξαγοράσουν.
Σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ο ΔΣ Κατερίνης απαιτώντας ευνοικότερη μεταχείριση των φορολογουμένων απο το Υπουργείο Οικονομικών με σχετική ρύθμιση η φερνοντας το θέμα στην Ολομέλεια των ΔΣΕλλάδας η να τους παρέχει νομική βοήθεια σε ζητήματα φορολογικού δικαίου συγκροτώντας ομάδα ειδικευμένων νομικών , ωστε να υπάρξει συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της φορολογικής λαίλαπας.
Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ δικηγόρος.