Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

"Σσσσς……… η δημοτική μας αρχή κοιμάται" - του Αντώνη Δ. Μάντζιου

                                 του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
                                             δημοτικού συμβούλου Κατερίνης
Από νωρίς μπήκε στη θερινή ραστώνη η δημοτική μας αρχή κουρασμένη προφανώς από την τετραετή της απραξία.
Και το λέμε αυτό γιατί το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης δεν συνεδριάζει με ευθύνη της
δημοτικής αρχής εδώ και καιρό  την ώρα μάλιστα που πέρα από τα συνηθισμένα θέματα τρέχουν και σημαντικά ζητήματα για την Κατερίνη και τους Δήμους συνολικά.
Χιλιάδες στρέμματα  δημοσίων εκτάσεων του Δήμου μας περνάνε στο ΤΑΪΠΕΔ και από εκεί στους ιδιώτες, οι σχολικοί φύλακες περιμένουν την έμπρακτη στήριξή τους από τον Δήμο με την μη άσκηση προσφυγής  στην απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης που τους δικαιώνει, οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι ζητούν την βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου, οι παιδικές μας χαρές κρίθηκαν ακατάλληλες και επικίνδυνες, το πρόβλημα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων με μόνο σκοπό την απόλυση μέρος από αυτούς, ο νέος νόμος για τους αιγιαλούς, οι εξελίξεις στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κορινού, η δικαστική εμπλοκή στην ανέγερση του Θεάτρου,  είναι μερικά από τα θέματα που περιμένουν την πολιτική θέση της δημοτικής αρχής και συνολικά του δημοτικού συμβουλίου.
Να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην αρχή του Ιουνίου μας υποσχέθηκε ότι θα γίνει άμεσα δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα του περάσματος  μέρους της παραλίας Κορινού και του ΨΝΠ στο ΤΑΪΠΕΔ, θέμα  το οποίο ζήτησα τότε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα είχαμε την διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ότι θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο και από όσο γνωρίζουμε υπάρχει έτοιμη από μέρες η πρόσκληση και πολλά θέματα προς συζήτηση.
Με αυτή την απραξία της η δημοτική αρχή φαίνεται ότι αποδέχεται την ετεροδιοίκησή της από την κυβέρνηση και αδυνατεί να εκφράσει την διαφωνία της στους κομματικούς της φίλους για τις κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος του Δήμου μας  και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και  να συγκαλέσει άμεσα δημοτικό συμβούλιο. Οφείλουμε  να οργανώσουμε τον αγώνα κατά του ξεπουλήματος των δημοσίων εκτάσεων, παρουσιάζοντας μια πρόταση για την παραγωγική τους αξιοποίηση.
Το δημοτικό Συμβούλιο  πρέπει να  αναλάβει την ευθύνη να μην ασκήσει προσφυγή για τους σχολικούς φύλακες αφού ήδη με απόφασή μας αναγνωρίσαμε ότι μας είναι απαραίτητοι. Και είναι περίεργο απαραίτητοι για μας δημοτικοί υπάλληλοι να απολύονται από τον υπουργό και να ζητείται από εμάς να ασκήσουμε προσφυγή για υπαλλήλους που και χρήσιμοι είναι και που ποτέ δεν απολύσαμε.
Ανάλογα να εκφράσουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας και όλων των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και να αντιμετωπίσουμε άμεσα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Την ώρα που η κυβέρνηση εξαπολύει νέα επίθεση κατά των δημοτών και του δήμου μας οφείλει η δημοτική αρχή να σταθεί αλληλέγγυα στους δημότες προασπίζοντας παράλληλα τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκτός αν οι εκλογές πέρασαν,  τους ψήφους τους πήρανε και πάνε να τους ακουμπήσουν στην ποδιά τον κομματικών τους φίλων και της συγκυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση είναι οι δημότες, οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι φορείς οι συλλογικότητες, τα κινήματα πόλης, να συστήσουν ένα αυτοδιοικητικό κίνημα που θα προστατεύει τους δημότες και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ένα αυτοδιοικητικό κίνημα  ενωτικό και μαζικό που θα βάζει την ατζέντα, θα απαιτεί και θα κερδίζει νίκες στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών.
Γιατί πόλη είναι οι άνθρωποί της και τα προβλήματά τους.
Κατερίνη 2/7/2014