Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την καταπολέμηση του παρεμπορίου στην Πιερία

 Αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την καταπολέμηση του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας την 14 και 15.06.2014


Ελέγχθηκαν συνολικά 650 άτομα,  καθώς και 581 οχήματα, συνελήφθησαν 11 άτομα και βεβαιώθηκαν 144 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας,καθώς και την καταπολέμηση του παρεμπορίου, από τις απογευματινές ώρες της 14.06.2014 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 15.06.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών οι οποίες εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Πιερίας, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας.
Συγκεκριμένα, για την αστυνομική δράση διατέθηκαν συνολικά 39 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 650 άτομα, εκ των οποίων 529 ημεδαποί και 121 αλλοδαποί, καθώς και 581 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων 8 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 11 άτομα, εκ των οποίων 1 ημεδαπός και 10 αλλοδαποί και βεβαιώθηκαν 144 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.
Ειδικότερα συνελήφθησαν:
  • 9 αλλοδαποί, για παραβάσεις άσκησης εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος (παρεμπόριο),
  • 1 αλλοδαπός, για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών και
  • 1 ημεδαπός, για λοιπά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:
  • 124 κοσμήματα (φο-μπιζού),
  • 359 γυαλιά ηλίου,
  • 11 ζεύγη αθλητικά υποδήματα,
  • 13 γυναικείες τσάντες και
  • 97 παιχνίδια.
Τα ανωτέρω προϊόντα παρεμπορίου καταστράφηκαν.
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών και την αυξημένη αστυνομική παρουσία. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.