Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
 Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με επικεφαλής τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Αμανατίδη Γιάννη, υπεύθυνο της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, τον Στάθη Λιανό Λιάντη  ειδικό συνεργάτη της θεματικής Θρησκευμάτων, τον
συντονιστή της Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ Ζάννα Ζήση και μέλη της Ν.Ε. Πιερίας είχε συνάντηση με το νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης κ. Γεώργιο με αφορμή την ανάληψη των επισκοπικών του καθηκόντων.


Επιπλέον, η συνάντηση είχε σκοπό την ενημέρωση του Μητροπολίτη για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα για την απόφαση εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 21.000 στρεμμάτων στην Πέτρα Ολύμπου, όπου υφίσταται και αρχαιολογικός χώρος με βυζαντινό ναό του 11ου αιώνα. 
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η έκταση δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και να αξιοποιηθεί για κοινωνικές ανάγκες των πολιτών της Πιερίας, οι οποίες θα συναποφασιστούν με τους τοπικούς φορείς. 
Επίσης τέθηκαν τα ζητήματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός καθώς και το πρόβλημα του ρατσισμού και του νεοφασισμού που οξύνεται στην ελληνική κοινωνία.