Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Οι γέφυρες σωτηρίας χρειάζονται ανθρώπους, χρήματα και καύσιμα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
18/06/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πρόκειται για το μεγαλύτερο λάθος (στη λογική του… δεν είναι έγκλημα, είναι λάθος) του πολιτικού συστήματος όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης – κυρίως στα τελευταία τριάντα που είχε πια εδραιωθεί η Δημοκρατία και (με την βοήθεια των κοινοτικών πακέτων και των δανεικών) γενιές ολόκληρες έζησαν μέσα σε μια πλαστή ευημερία.
Το πολιτικό μας σύστημα, λοιπόν, το σύνολο του πολιτικού συστήματος, όχι μόνο επέτρεψε στον λαό να πιστεύει ότι η Δημοκρατία είναι κάτι το δεδομένο και δεν κινδυνεύει από τίποτε, αλλά και προσπάθησε να αποσιωπήσει όλους τους υπαρκτούς εθνικούς κινδύνους, δημιουργώντας στον λαό την ψευδαίσθηση πρώτον ότι «λεφτά υπάρχουν» και δεύτερον ότι ζει σε μια εντελώς ασφαλή χώρα, κάτι σαν το Λουξεμβούργο ένα πράμα.
Σωστά. Διότι μόνο έτσι ο λαός μπορούσε να θεωρείται και να είναι δεδομένος – και να ψηφίζει ό,τι του κατέβει, χωρίς να κάνει καμιά επιλογή στο εσωτερικό των κομμάτων του, πλην της ρουσφετολογικής.
Τριάντα χρόνια κράτησε αυτή η «εκπαίδευση» του λαού.
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Και τα παραδείγματα πολλά.
Ας ασχοληθούμε με ένα από αυτά:

Η Ελλάδα, ως νησιωτική χώρα, με κατοίκους σε όλα τα νησιά της, έχει σοβαρές καθημερινές ανάγκες, με βασικότερη αυτή της αερομεταφοράς ανθρώπων που έχουν ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης.
Δεδομένου ότι δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένες μονάδες σε όλα αυτά τα νησιά, ενώ υπάρχουν και περιστατικά που μόνο σε μεγάλα κέντρα αντιμετωπίζονται, η οργάνωση των αερομεταφορών είναι ζωτικής σημασίας.
Αυτές γίνονται από την Πολεμική μας Αεροπορία, καθώς ούτε το ΕΚΑΒ θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε όλες τις περιπτώσεις.
Σχεδόν καθημερινά, τα C-130 μεταφέρουν ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση από τα νησιά.
Ιδού μερικά περιστατικά τελευταίας εσοδείας:
Στις 9 Ιουνίου, δίδυμα που γεννήθηκαν πρόωρα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από νησιά των Δωδεκανήσων στην Αθήνα, με αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ.
Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί δίδυμα -αγοράκι και κοριτσάκι- μόλις δύο ωρών που γεννήθηκαν πρόωρα μεταφέρθηκαν σε θερμοκοιτίδα με C-130 από τη Ρόδο στην Ελευσίνα απ' όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τα μετέφερε σε νοσοκομείο.
Στις 8 Ιουνίου, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας εκλήθη από το ΕΚΑΒ να παραλάβει από νησιά του Αιγαίου και να μεταφέρει στην Αθήνα 4 άτομα που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης. Αρχικά το C-130 μετέβη στη Ρόδο απ' όπου παρέλαβε 31χρονη επίτοκο. Στη συνέχεια προσγειώθηκε στη Σαντορίνη και ακολούθως στη Μύκονο απ’ όπου παρέλαβε 3 τραυματίες με κατάγματα και επέστρεψε στην Ελευσίνα.
Στις 7 Ιουνίου, ελικόπτερο Bell-212 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Τήνο στην Ελευσίνα έναν 6χρονο με κρίση επιληψίας.
Στις 5 και 6 Ιουνίου, δύο αεροσκάφη C- 130 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στη Μύκονο και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μεταφέρουν έναν τετράχρονο με ραβδομυόλυση και μόσχευμα ήπατος.
Στις 3 Ιουνίου, με C-130 μεταφέρθηκε από τη Σάμο στην Αθήνα, μέσα σε θερμοκοιτίδα, ένα αγοράκι που είχε γεννηθεί μόλις δύο ώρες νωρίτερα και παρουσίαζε αναπνευστική δυσχέρεια.
Στις 2 Ιουνίου, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Κω στο Ηράκλειο, αγοράκι μόλις 16 ωρών σε θερμοκοιτίδα με αναπνευστική δυσχέρεια. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της 126 Σμηναρχίας Μάχης στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου απ' όπου ασθενοφόρο μετέφερε την μωρό στο νοσοκομείο.
Την ίδια μέρα, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Χίο στην Ελευσίνα αγοράκι 3 ημερών με οίδημα κάτω άκρου και νεφρική δυσλειτουργία. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, απ' όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το μωρό σε νοσοκομείο.
Την 1η Ιουνίου, το C-130 μετέφερε τετράχρονο αγοράκι και άλλα τρία νεαρά άτομα από τη Λέσβο και τη Μύκονο στην Αθήνα.
Στις 29 Μαΐου, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Κέρκυρα στην Αθήνα ένα αγοράκι 2 χρονών με εγκολεασμό.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφεραν από Λήμνο, Κύθηρα και Λέσβο, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα 2 εγκύους και ένα μωρό που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.
Τα αεροπλάνα πετούσαν όλη νύχτα και λίγο πριν από τις 7 το πρωί η επιχείρηση σωτηρίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Συγκεκριμένα (και για να καταλάβουμε τι γίνεται):
- Στις 3:30 π.μ. προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε από τα Κύθηρα επίτοκο με προβλήματα κύησης. Από εκεί, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την έγκυο σε νοσοκομείο.
- Στις 5:10 π.μ. προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Μίκρας, το Σούπερ Πούμα που μετέφερε από τη Λήμνο 38χρονη επίτοκο επίσης με προβλήματα κύησης. Στη συνέχεια, η 38χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.
- Στις 6:51 π.μ. προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε από τη Λέσβο κοριτσάκι μόλις 10 ωρών σε θερμοκοιτίδα με αναπνευστική δυσχέρεια. Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Στις 28 Μαΐου, ένα οκτάχρονο αγοράκι με ηπατική ανεπάρκεια μεταφέρθηκε με C-130 από την Κέρκυρα στην αεροπορική βάση του Αράξου.
Στις 27 Μαΐου, μεταφέρθηκε από τη Μύκονο στην Αθήνα ένα κοριτσάκι 18 μηνών με εμπύρετους σπασμούς.
Στις 25 προς 26 Μαΐου, ελικόπτερο Chinook της Αεροπορίας Στρατού μετέφερε από τη Νάξο στην Αθήνα επίτοκο που κυοφορούσε δίδυμα.
Στις 15 και 16 Μαΐου, άλλο αεροσκάφος C-130 μετέφερε τρεις εγκύους από την Κω και τη Σαντορίνη.
Φυσικά, όλα αυτά σπάνια φθάνουν στα αυτιά και στα μάτια του λαού, παρά μόνο ως δεδομένα και αυτονόητα.
Αλλά για να στηθούν όλες αυτές οι γέφυρες σωτηρίας (που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζονται), χρειάζονται άνθρωποι, χρήματα και καύσιμα.
Τα οποία (καύσιμα) ουδείς μας λέει σε τι νόμισμα θα αγοράζονταν και πού θα τα βρίσκαμε για να τα εισαγάγουμε σε περίπτωση μονομερών καταγγελιών και άλλων ανοησιών που τόσο εύκολα λέγονται από εκείνους που επιμένουν να παραμυθιάζουν τον λαό…