Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ- ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων του  Κέντρου Διά Βίου  Μάθησης Δήμου Πύδνας Κολινδρού

  Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης  25 Ιουνίου 2014
στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των προγραμμάτων της περιόδου Φεβρουάριος – Ιούνιος 2014, απένειμαν στους επιμορφούμενους των προγραμμάτων τις βεβαιώσεις παρακολούθησης.
  Την εκδήλωση οργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με τα στελέχη του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού.
  Στην έναρξη ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε. Δημήτριος Χλεμές, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης και λειτουργίας του ΚΔΒΜ.  «…Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος, τόνισε,  που  σε σύντομο χρονικό διάστημα το ΚΔΒΜ του Δήμου μας καταξιώθηκε στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και πρόσφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έντεκα (11) προγράμματα  επιμόρφωσης με θέματα εθνικής εμβέλειας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Στόχος είναι στο διάστημα των δεκαοκτώ μηνών, που με βάση την προγραμματική σύμβαση,  θα λειτουργεί το ΚΔΒΜ,  να υλοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερα εθνικής αλλά και τοπικής εμβέλειας προγράμματα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συνδημότες και συνδημότισσες να παρακολουθήσουν και να επιμορφωθούν σε θεματικές με βάση τα ενδιαφέροντά τους και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».  Ευχαρίστησε τα στελέχη του ΚΔΒΜ Πύδνας Κολινδρού για την άψογη συνεργασία αλλά και όλους τους εκπροσώπους των τοπικών  συλλόγων και φορέων για τη συμβολή τους στην  μέχρι τώρα λειτουργία του ΚΔΒΜ αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στα προγράμματα.    
     Στην εκδήλωση η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  Αθηνά Σιπητάνου  ανέπτυξε το θέμα:  «Η αναγκαιότητα  ανάπτυξης της Διά Βίου Μάθησης στις μέρες μας» και τόνισε μεταξύ άλλων πως  «…σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ οι πολίτες να επωφεληθούν από τις τεράστιες νέες εμπειρίες που αφορούν την επικοινωνία, την κινητικότητα και την απασχόληση, γεγονός που εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό από τη συνεχή απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων. …… Η διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση έπαψε να ενδιαφέρει αποκλειστικά τους παιδαγωγούς αλλά απασχολεί πλέον εξίσου τους επιχειρηματίες, τους οικονομολόγους, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους άνδρες και τις γυναίκες και διευρύνεται ολοένα όχι μόνο ως δυνατότητα εξασφάλισης προσόντων, τα οποία σχετίζονται με την εργασία και την οικονομία, αλλά και ως προοπτική ολοκλήρωσης της προσωπικότητας των ατόμων».
  Στη συνέχεια η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΔΒΜ Δήμου Πύδνας Κολινδρού, Εύη  Δημητρίου- Χριστίδη  αναφέρθηκε στο θεσμό, στους στρατηγικούς στόχους, τη στελέχωση και τη  λειτουργία των ΚΔΒΜ με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ενώ ο υπεύθυνος οργάνωσης  Νικόλαος Τζήκαλος  παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τη μέχρι τώρα λειτουργία του ΚΔΒΜ. Χαρακτηριστικό είναι πως στο ΚΔΒΜ Πύδνας Κολινδρού υλοποιήθηκαν περισσότερα προγράμματα από άλλους Δήμους με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό.
  Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους συμμετέχοντες των προγραμμάτων οι βεβαιώσεις παρακολούθησης μέσα σε κλίμα ικανοποίησης αλλά και  αναγκαιότητας συνέχισης  των  προγραμμάτων και στο προσεχές διάστημα.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γεώργιος Καλύβας Πρόεδρος του ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ Πύδνας Κολινδρού ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και αρμόδιου για τη Διά Βίου Μάθηση Κω/νου Κουκοδήμου,  εκπρόσωπος της Βουλευτή Πιερίας Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, οι  Πρόεδροι των  Τ.Κ. Μεθώνης και Ν. Αγαθούπολης, Ελευθερία Παπά και Καλλιόπη Κακούλα αντίστοιχα, εκπαιδευτές των προγραμμάτων αλλά και φίλοι και συγγενείς  των επιμορφούμενων.