Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κοινωνικό Φροντιστήριο Κατερίνης
Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Κατερίνης. Μιας δομής που ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο 2013 και υπήρξε
πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ, της Ένωσης Γονέων και της Κοινωνικής Κουζίνας Αλληλεγγύης
Κατερίνης. Στη συγκεκριμένη προσπάθεια συνέδραμε και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Κατερίνης, ο οποίος πρόσφερε δωρεάν μαθήματα σε  μαθητές της Γ’ Λυκείου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ούτε μία ημέρα και ώρα, αν δεν το πλαισίωναν από την αρχή με τη ζέση, την εμπειρία, τις γνώσεις και την ευαισθησία τους  20 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι και πρόσφεραν σε εθελοντική βάση μαθήματα, τόσα ώστε να καλυφθεί πλήρως το πρόγραμμα 60 περίπου μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου.
Παρά το γεγονός ότι το Φροντιστήριο λειτούργησε για πρώτη χρονιά, αυτή η χρονιά κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σε συνάντηση που είχαν οι καθηγητές την προηγούμενη Δευτέρα, αποφασίστηκε λόγω της ζήτησης που έχει η δομή και των αυξημένων αναγκών των ελληνικών οικογενειών –μεσούσης της οικονομικής κρίσης-, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.  

Θα θέλαμε να εκφράσουμε σε αυτό το σημείο τις ευχαριστίες μας στο Δήμο Κατερίνης για την παραχώρηση σχολικών αιθουσών προκειμένου να γίνονται τα μαθήματα, καθώς και στο Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης Κο Αραμπατζή για την πολύτιμη βοήθεια, συνεργασία και συμπαράστασή του.