Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Από τον Κολινδρό περνούσε ο δρόμος για την Ηγουμενίτσα και την την 33η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών

Το ταξίδι κι όλα όσα είδαμε στην 33η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών
Το ταξίδι ξεκίνησε αρκετά νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Αυτήν την φορά όχι από την
βάση του ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ την Θεσσαλονίκη, αλλά από το Λιτόχωρο-Πιερίας με προορισμό
το Δρέπανο Ηγουμενίτσας.

Μια τελευταία απαραίτητη ματιά στην μοτοσυκλέτα μου και σε λίγα λεπτά μπήκα στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Στο ύψος του κόμβου της Μεθώνης αποφάσισα να αφήσω την Εθνική οδό, να μπω στο επαρχιακό δίκτυο, να διασχίσω το χωριό Καταχάς και να κάνω μια πρώτη στάση στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τον Κολινδρό-Πιερίας για τον 2ο συμπληρωματικό ανεφοδιασμό καυσίμου.
Η δεύτερη στάση ήταν στον Ιερό ναό της Αγίας Θεοδώρας, όπου ο πάτερ Χρήστος αγίασε την μοτοσυκλέτα μου κι εμένα. Έτσι, ένοιωσα ακόμα πιο έτοιμος να συνεχίσω το ταξίδι μου, από τον περιφερικό δρόμο που ενώνει τον Κολινδρό με την Μελίκη Ημαθίας κι από εκεί μόλις σε λίγα χιλιόμετρα στον κόμβο της Κουλούρας, όπου μπήκα στην Εγνατία οδό.
Θα αναρωτιέστε γιατί έκανα αυτήν την παράκαμψη;
Απ’ όλη αυτή την διαδικασία γλύτωσα 50 παραπανίσια χιλιόμετρα καθώς και τα διόδια Αιγινίου! Από την Βέροια και ύστερα άρχισα να συναντάω κι άλλους μοτοσικλετιστές, που όλοι μας είχαμε προορισμό την33η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών.
Στον Πολύμυλο συνάντησα τα πρώτα διόδια. Κάποιοι περνούσαν χωρίς να πληρώσουν. Σταμάτησα και μπήκα στην επίπονη διαδικασία, που μπαίνει ένας μοτοσικλετιστής, που θέλει να πληρώσει και για να το κάνει 1ον πρέπει να βγάλει τα γάντια του, 2ον να ανοίξει την στολή του, 3ον να βγάλει το πορτοφόλι του 4ον να πληρώσει, να πάρει τα ρέστα και να κάνει την διαδικασία αντίστροφα. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έχεις και τους τετράτροχους από πίσω να κορνάρουν και να βρίζουν.Τέλος, βγαίνοντας από τα διόδια πρέπει να είσαι προσεκτικός, ώστε, ενώ έχεις πληρώσει κι είσαι έτοιμος να φύγεις, μπορεί να περάσει κάποιος που δεν θα πληρώσει, ο αισθητήρας να καταγράψει παράβαση κι ενώ είσαι στην φάση της εκκίνησης να βρεθείς με την μπάρα στο κεφάλι κι όλα αυτά για 1,70 ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ