Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Με τον Νότη Μαριά η πρώτη αναμέτρηση του Αντώνη Σαμαρά στο νέο Ευρωκοινοβούλιο την προσεχή Τετάρτη 2/7

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
Τον ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR), Καθηγητή Νότη Μαριά θα έχει απέναντί του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη επί ευρωπαϊκού εδάφους αναμέτρηση μετά τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Σαμαράς πρόκειται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την ερχόμενη Τετάρτη.
Την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, την τρίτη σε δύναμη ομάδα της νέας Ευρωβουλής, αποφασίστηκε να την εκπροσωπήσει, απέναντι στον κ. Σαμαρά, ο Νότης Μαριάς, σύμφωνα με ανακοίνωση στις Βρυξέλλες του εκπροσώπου Τύπου του ECR κ. James Holtum.
Ο κ. Μαριάς, ο οποίος προ ημερών εξελέγη Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, θα είναι και ο πρώτος Έλληνας ευρωβουλευτής που λαμβάνει το λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση των αποτελεσμάτων της Ελληνικής Προεδρίας.
Ένα πρώτο σαφές στίγμα των θέσεων του έδωσε σήμερα ο κ. Μαριάς σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (http://www.amna.gr/article/58689/N.-Marias:-O-k.-Samaras-den-amfisbitei-tin-klasiki-politiki-tis-litotitas-pou-echei-epibalei-i-k.-Merkel) δηλώνοντας ότι «θα παρουσιάσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλα τα θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας και το λαό μας».
Ο κ. Μαριάς τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Σαμαράς δεν αμφισβητεί την κλασσική πολιτική της λιτότητας που έχει επιβάλει η κ. Μέρκελ» και ως εκ τούτου επισημαίνει την ανάγκη «να ανατραπεί αυτή η πολιτική της λιτότητας ώστε να δοθούν δυνατότητες σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και ιδίως στις χώρες του Νότου να μπορέσουν να επιτύχουν την πολυπόθητη οικονομική μεγέθυνση».
Υπογραμμίζοντας ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν μια σαφέστατη καταδίκη της αντίληψης της μερκελικής Ευρώπης που επεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών, καθορίζοντας το ύψος των μισθών, περικόπτοντας τις συντάξεις κλπ», ο κ. Μαριάς αποκαλύπτει και το «μεγάλο παζάρι» για την προώθηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν:

«Το παζάρι είναι ότι για να πάει ο κ. Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν  θα δοθεί μια σημαντική θέση στους Σοσιαλιστές και στη συνέχεια θα μοιραστούν ανάλογα και οι άλλες θέσεις.... Σε κάθε περίπτωση εμείς θα καταψηφίσουμε την υποψηφιότητα του».