Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Απάντηση Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη δήλωση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το συνδυασμό «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ», κ. Δημητρίου Χριστογιάννη, αναφορικά με την εκλογική διαδικασία

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
              Σε απάντηση δημοσιεύματος, αναφορικά με την δήλωση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ», κου Δημητρίου Χριστογιάννη, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια ζητήματα που αφορούν στην συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην εκλογική διαδικασία.

  Ο ρόλος της Π.Ε. στην εκλογική διαδικασία πάντοτε ήταν αυτός του τοπικού συντονισμού της διαδικασίας των εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τους κατά τόπους Δήμους και το Πρωτοδικείο. Ειδικότερα κατά τη βραδιά των εκλογών, ο ρόλος μας ήταν και είναι αυτός της αξιόπιστης συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών (σχετική και υπ’αρ. 27 και με αρ.πρωτ. 19223/12 Μαΐου 2014 Εγκύκλιος της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών).
Επαναλαμβάνουμε και πάλι, για να καταστεί σαφές πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι σκοπός μας ήταν και είναι η αξιόπιστη παροχή πληροφόρησης από τα εκλογικά τμήματα, προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Από το σχεδιασμό μας, φροντίσαμε να την διασφαλίσουμε, προσφέροντας με τον κόπο και το φιλότιμο του προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας. Παρά δε τη μείωση του προσωπικού μας, προσπαθήσαμε να παράσχουμε ενημέρωση, πέραν οποιασδήποτε τυπικής μας υποχρέωσης.
Το Πρωτοδικείο ήταν και είναι καθ΄ύλην αρμόδιο για την έκδοση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας  σύμφωνα με τις διατάξεις  του Π.Δ. /τος 26/12 (άρθρο 98) «Νομοθεσία για την εκλογή Βουλευτών» και τις διατάξεις  του άρθρου 42  του Ν.3852/10 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» Η διαδικασία αυτή, πάλι κατά το Νόμο, είναι ανεξάρτητη των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας στα πλαίσια της Εκλογικής Διαδικασίας. Με απλά λόγια, το Πρωτοδικείο δεν κάνει κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από εμάς. Και σίγουρα, δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου που εργάστηκαν και εργάζονται πυρετωδώς, αλλά και οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας.
Τέτοιες εκφράσεις θεωρούμε ότι προσβάλλουν τόσο το πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη, όσο  και το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας το οποίο υπερέβαλλε εαυτόν.


Η   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                                ΟΙ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

      ΣΟΦΙΑ   ΜΑΥΡΙΔΟΥ                                           Χρηστίνα Καλαϊτζίδου
                                                                                   Βασιλική Κουτλουμπάση