Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αντώνης Μάντζιος: Απολογισμός μιας τετραετίας

                                   Αντώνης Μάντζιος: Απολογισμός μιας τετραετίας

Διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών μου για μια νέα θητεία στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης θεωρώ υποχρέωση μου να απολογηθώ για το έργο μου  μιας και είμαι
δημοτικός σύμβουλος  εκλεγμένος με την «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης» παράταξη με την οποία ήμουν υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές.
Συνοπτικά λοιπόν: 
Πάντα παρών στα δημοτικά συμβούλια αλλά και στα Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου και του Δημοτικού Ραδιοφώνου που ήμουν μέλος αλλά και της ΔΕΥΑΚ τον  τελευταίο χρόνο, χωρίς να είμαι μέλος στο Δ.Σ.

Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας:
1.Για την συμμετοχή των δημοτών  στη διοίκηση του δήμου: ( επιτροπή διαβούλευσης, λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά, συζητήσεις αιτημάτων πολιτών και φορέων στο Δημοτικό συμβούλιο με τη συγκέντρωση 25 υπογραφών, συμβούλιο ένταξης μεταναστών).
2.Για την αξιοκρατία και την διαφάνεια: ( συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης, ακύρωση των προσλήψεων των δικών τους παιδιών, σε δημοτικές επιχειρήσεις)
3.Προτάσεις για τα μεγάλα θέματα του Δήμου μας:  ( Διαχείριση του νερού, διαχείριση απορριμμάτων- ανακύκλωση -ΧΥΤΑ, συνθήκες διαβίωσης Ρομά, Χιονοδρομικό Κέντρο).
4. Έλεγχος των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής: (Πολιτιστικό Κέντρο, ρύπανση από ΧΥΤΑ, ξεπούλημα δημοτικών εκτάσεων,  διαχείριση ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ  Κορινού).
5. Ενημέρωση των δημοτών με ετήσιους δημόσιους απολογισμούς της παράταξης, συνεντεύξεις τύπου  (ΧΥΤΑ, Πολιτιστικό Κέντρο, θέσεις για το δημοτικό ραδιόφωνο, δεκάδες δελτία τύπου, ανακοινώσεις στα Μ.Μ..Ε.  αλλά και αρθρογραφία τον τύπο.
Προσπαθήσαμε από τη μια το δημοτικό συμβούλιο να συζητά, να χαράσσει πολιτικές αλλά και να ελέγχει, για τα μεγάλα θέματα του Δήμου και των δημοτών και όχι αυτά τα γίνονται από μια κλειστή παρέα παρά τω δημάρχω. Από την άλλη να μπορεί να συζητά και να παίρνει αποφάσεις και για τα μικρά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες. Προβλήματα που είτε  οι ίδιοι τα έφερναν στο Δημοτικό Συμβούλιο με υπογραφές, διαδικασία που υποστηρίξαμε σθεναρά, είτε μας αναφέρθηκαν ή απλά καταγράφηκαν στον τύπο. ( Αίθουσα 11ου σχολείου , αγροτικό ιατρείο Βρύας, Παιδικές χαρές),
Παράλληλα καταθέσαμε και άλλες  προτάσεις για την παραχώρηση χρήσης  γης σε ανέργους και μικροσυνταξιούχους με την κατάλληλη υποδομή για κηπευτικές καλλιέργειες, το θέμα των υποσιτιζόμενων μαθητών, κινητοποιήσεις για το φόρο πετρελαίου, παραχώρηση χώρου για τους εθελοντές κόντρα στο ρεύμα κλπ.
Θέσαμε θέματα για τους εργαζόμενους του Δήμου όπως για τις συνθήκες δουλειάς στο ισόγειο, προβλήματα μισθοδοσίας σε παιδικούς σταθμούς και καθαρίστριες του Δήμου, αποζημίωση σε σχολικούς φύλακες και άλλους εργαζόμενους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, το ζήτημα της εφεδρείας κλπ.
Παρεμβάσεις μας στην κοινωνία:
Συμμετείχαμε στις μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις στο Δήμο μας. Για τα διόδια της Λεπτοκαρυάς και του Αιγινίου, για τον Πέλεκα, τους Ρομά, την εκποίηση των οικοπέδων της Παραλίας για τον βιολογικό στη Ν. Χράνη, για τη γέφυρα Κορινού, στο κίνημα πλατείας , στις δραστηριότητες των κινημάτων πόλης του Δήμου μας, (Εθελοντική Ομάδα  Δράσης, Μητέρα          Γη, Πρωτοβουλία του Πέλεκα, Επιτροπή προάσπισης δημόσιας  υγείας, Επιτροπή κατά των διοδίων, επιτροπή υποδοχής των αγωνιστών από τις Σκουριές, κατά των αποβλήτων της TOSHOστον Όλυμπο, Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών κλπ ) δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον   στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ειδικά των υπαλλήλων του Δήμου, στον αγώνα για την προάσπιση του δικαιώματος στη δουλειά.
 Έχοντας αποτελέσει την ουσιαστική αντιπολίτευση στο δήμο μας αλλά και μια δοκιμασμένη, αξιόπιστη, δυνατή φωνή στο Δήμο και την κοινωνία,  ζητώ από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν την δυνατότητα να κριθώ για το έργο μου και ως μέλος πλέον της πλειοψηφίας με δημοτική αρχή τον «Άλλο Δρόμο» και με δήμαρχο τον Χρήστο Γιαννούλη.
Μια  ψήφος που παράλληλα θα είναι και μια δέσμευση συμμετοχής του κάθε δημότη στα κοινά, για την διαμόρφωση ενός αυτοδιοικητικού κινήματος εγγύηση για τις μεγάλες ανατροπές που χρειάζεται ο δήμος και η κοινωνία μας.
Επειδή Πόλη είναι οι άνθρωποί της και οι ανάγκες τους.